Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Belvedere est - Padurea Hoia

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Belvedere est - Padurea Hoia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cruce pe Dealul Magura capela magura baltata
Cruce pe Dealul Magura
Lac rezervatia naturala Reci
Lac
Tavan biserica lemn luncani
Tavan
Aproape de iesirea din traseu Soim Calator via ferrata Surducul Varghisului
Aproape de iesirea din traseu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Belvedere est Padurea Hoia!

Vizitati Belvedere est - Padurea Hoia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Belvedere est - Padurea Hoia.. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Baciu, se afla la 3,24 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Baciu: 9
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Belvedere est Padurea Hoia?
(detalii dupa autentificare)
Plop negru - Parcul Rozelor - Cluj-Napoca la la 1,2 km.
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Dealul Hoia la la 1,2 km.
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca la la 1,3 km. O plimbare prin parc in drum spre casa. Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan.
Parcul Colina - Cluj la la 2,2 km.
Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Am identificat locatia geocutiutei.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la la 2,6 km.
Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Cheile Baciului la la 3 km.
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni.
Turnul cu ceas - Biserica Sfantul Mihail la la 3,1 km.
Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Universitatea Babes-Bolyai la la 3,3 km.
We have visited Cluj for some sightseeing. Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la la 3,3 km.
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Lumea pierduta din gradina botanica la la 3,3 km.
How did you found this cache?
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la la 3,4 km.
Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la la 3,5 km.
Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
Biserica reformata de pe strada Lupului la la 3,6 km.
Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Bastionul Croitorilor Cluj la la 3,7 km.
Am gasit si aceasta geocutie. Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. Azi am gasit cutia.
Fabrica de pensule la la 4,6 km.
Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Turnul cu pantofi la la 4,6 km.
Am gasit usor aceasta geocutie.
Universitatea de Arta si Design la la 5,3 km.
Am gasit aceasta geocutie.
Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la la 5,6 km.
Am gasit si aceasta geocutie.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la la 5,6 km.
Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Cetatea Fetei Floresti la la 6 km.
Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Baile Someseni la la 7,7 km.
Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Concretiuni de Feleac la la 7,9 km.
Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Salutari. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti.
Izvorul Bilascu Padurea Faget la la 8 km.
Am gasit si aceasta geocutie. Are nevoie de mentenanta. Zbuciumel, nu fi suparat.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la la 8,3 km.
Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
Fanatele Clujului la la 8,9 km.
Un ascunzis interesant.
Dealul Cetatii Mera la la 9 km.
Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Locul fosilifer Corusu la la 9,3 km.
Izvorul Recea la la 9,5 km.
Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa.

Belvedere est Padurea Hoia in limba maghiara - magyarul: Keleti kilátó Hója-erdő

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Belvedere est
  • Localizare pozitie pe harta Padurea Hoia
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Limanu: De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Baile Homorod: Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Vis-a-vis de izvor nu este nici o poteca.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Perseverenta a dat roade.
  • Suhardul Mic: Precizari suplimentare - Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Sugas Bai: Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. Multumim.
  • DinoParc - Rasnov: Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures: Din intamplare - Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Cum ne-am revizuit presupunerea, acceptand ideea ca n-am gasit abriul corect, n-am comunicat pe site-ul jocului cutia pusa de noi.
  • Turnul Negru Brasov: Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. Ascunzisul Turnul Negru Brasov este publicat si pe site-ul com.
  • Cheile Sugaului: Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Muntele Paganul: Schimbare la fata a ascunzisului de pe Muntele Paganul - Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub. Cum ca arborele la radacina caruia ar fi ascunzisul a fost taiat - perfect adevarat.
  • Izvorul Salus - Muntii Bodoc: Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Ei au mobilizat arhitecti, studenti, peisagisti veniti voluntar din Ungaria, dar si comunitatile locale, in speta Primaria Bodoc si mai multi localnici si ei voluntari, rezultatul fiind demn de toata lauda.
  • Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni: Fantina secata - Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Cimitirul Eroilor Sovietici - Targu Mures: Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. Pe baza informatiei ajutatoare ascunzisul poate fi identificat chiar si fara gps.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos: Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Stanca Franz Josef: Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Troita Eroilor - Cosnea: Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. In apropierea troitei o turma de oi pastea linistita, iar un caine ciobanesc statea intins, plictisit.
  • Statuia Arcasul - Targu Mures: Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
  • Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti: Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Desi e accesibila si auto, putini cunosc locurile.
  • Cetatea Varjuvar: O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Era o zi splendida si ar fii fost pacat sa nu exploatez aceasta zi.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Cutiuta nu conteaza - Foarte frumos comentariul, mi-a facut placere sa-l citesc. Ma bucurat faptul, ca in sfarsit cineva a ajuns aici, poate datorita si acestui ascunzis.
  • Cloasterf: Usor de gasit - Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti: Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Recomandam prelungirea vizitei la trovanti cu un circuit al dealurilor din jur, ce ofera privelisti deosebite.
  • Cascada Bucias: Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. De aici se intra pe drum forestier pana la o intersectie care face stanga la o pastravarie iar dreapta catre cascada.

Ai ajuns in Padurea Hoia si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Belvedere est? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.