Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Ruinele cetatii Oltina

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Ruinele cetatii Oltina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Amenajari turistice la Lacul Iezer lac iezer bucovina
Amenajari turistice la Lacul Iezer
Crucea-monument de pe Canaraua Tiganeasca canara harsova
Crucea-monument de pe Canaraua Tiganeasca
Biserica din Lunga 3 biserica lunga
Biserica din Lunga 3
Brad singuratic varful Gretes
Brad singuratic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Ruinele cetatii Oltina!

Ruinele cetatii Oltina.. Vizitati Ruinele cetatii Oltina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Vlahii, se afla la 4,29 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Vlahii: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Ruinele cetatii Oltina?
(detalii dupa autentificare)
Pestera Casa Hotilor Aliman la la 7,2 km.
Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Cetatea Axiopolis la la 15,4 km.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la la 16,7 km.
Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la la 16,7 km.
Pestera Sfantului Apostol Andrei se afla la aproximativ 2 km spre est de Cismeaua Mihai Eminescu, intre localitatile Ion Corvin si Crangu.
Locul fosilifer Cernavoda la la 17,2 km.
Trophaeum Traiani la la 17,4 km. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Am trecut din nou pe la monument. Cetatea Adamclisi la la 18,1 km.
Cismeaua din Zorile la la 19,3 km.
Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Cismeaua Gherdime Raristea la la 19,6 km.
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la la 19,9 km.
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Cismelele fostului sat Nargilar la la 21,1 km.
Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Biserica de lemn Satu Nou la la 21,2 km.
Biserica de lemn Inaltarea Domnului se afla la est - sud-est, la aproximativ 140 m in linie dreapta, de Biserica Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Satu Nou.
Cismele Strunga la la 21,2 km.
Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Cismele din Baneasa la la 22,3 km.
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Dealul Cismelei Razoarele la la 22,6 km.
La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Turnul cu izvor Lespezi la la 22,8 km.
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Cismelele din Sipote la la 23,8 km.
Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A.
Cismeaua din Lespezi la la 24,5 km.
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir la la 24,7 km.
Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii.
Cismeaua din Dobromir-Vale la la 24,8 km.
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
Minaretul si geamia din Dobromir la la 24,8 km.
In trecut satul a fost numit Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu localitatea Dobromiru din Deal.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la la 25,2 km.
Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Cismelele din Coslugea la la 25,8 km.
Cismeaua aflata la capatul de nord-est a satului este pictata color, cu motive florale.
Cetatea Hisarlac Cetatea la la 26,2 km.
Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Cismea Cetatea la la 26,2 km.
Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Locul fosilifer Movila Banului la la 26,4 km.
Minaret si geamie Izvoru Mare la la 26,8 km.
Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Ruinele cetatii Oltina
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Capul Fagului: Update la geoascunzis - Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Sannicolau de Beius: Sannicolau de Beius - Am gasit geocutia.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz: Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Gradina Zanelor - Cheile Bicazului: Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Biserica Sfantul Nicolae - Fantanele: In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului: Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona. Dar m-a starnit si mai mult ascunderea noilor cutii.
  • Trei Caldari: Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Traseu frumos prin padure pe creasta.
  • Varful Trei Pietre: Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. Am ocolit stancile integral pana am reusit sa gasesc fisurile.
  • Cascada Scaricica - Comanesti: Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Cheile Borzesti: Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Ceea ce permite alocarea unor fonduri pentru reabilitara sa.
  • Cioboteni: Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona.
  • Manastirea Fagetel: Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Multumesc - Multumesc pentru geocutie.
  • Varful Papusa: Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc: Baile sarate, o experienta deosebita - In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Recomandari - Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.
  • Stancile Turnuri: Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Liniste vesnica: Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu: O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Macin: Un flavor de Macin - Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Ceea ce poate, relativ, deranja.
  • Poarta Doamnei - Poiana Brasov: Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
  • Biserica de lemn din Straoane: Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Cascada Supanu: Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii. Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasa, inscriptionata, dotata si fotografiata.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Ruinele cetatii Oltina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.