Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Ariusd

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Apartine de comuna Valcele. La o distanta de aprox. 800 m nord-vest de sat, pe dealul Ciocas a fost identificat o asezare din prima epoca a fierului, suprapusa de o fortificatie medievala timpurie...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Ariusd - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Capela actuala - interior (3) muntele frumos capela
Capela actuala - interior (3)
Cataractele vazute de pe promontoriul cu belvedere setu buzau cataracte
Cataractele vazute de pe promontoriul cu belvedere
Pasul Liban Pasul Liban Sicas
Pasul Liban
Partea de sus a falezei Coasta Pietroasa Jigodin catarare stanca
Partea de sus a falezei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Ariusd!

Vizitati Ariusd si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Ariusd este situata pe malul drept al raului Olt, in partea vestica a judetului Covasna, la limita cu judetul Brasov, pe valea paraului Ariusd. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ariusd, se afla la 0,8 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ariusd: 7
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Ariusd?
(detalii dupa autentificare)
Balta Cismasu Harman la la 3 km. Conacul Damokos Araci la la 3,2 km.
Stanca Veczer la la 3,9 km.
Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Cetatea Feldioara la la 6,6 km. Florin, Luminita, Flori si Petru. Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta.
Petersberg Sanpetru la la 6,9 km.
M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?
Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la la 7,3 km.
Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Valcele Drumul apelor minerale la la 7,3 km.
Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Mlastina Harman la la 7,4 km. Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Podul vechi de piatra Sancraiu la la 7,5 km. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Biserica reformata fortificata Ilieni la la 7,6 km.
O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Vila Damokos Akos Valcele la la 7,6 km.
Biserica fortificata saseasca Harman la la 7,7 km.
Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Buncarul de razboi la la 8,1 km. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Lacul Ilieni la la 8,4 km. Parca toata lumea e inghetata.
Printre pini Sanpetru la la 8,7 km. Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Ascunzisul a fost destul de usor de gasit. Dealul Lempes la la 8,7 km.
Lacurile Rotbav la la 9,8 km.
Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Panorama Sfantu Gheorghe la la 10,5 km. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Fantana cu paduchi la la 10,5 km. Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Biserica fortificata Rotbav la la 10,7 km.
Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Izvorul Honved la la 11,1 km.
Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe la la 11,3 km. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la la 12,3 km.
Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul.
Biblioteca Judeteana Covasna la la 12,6 km.
Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Sugas Bai la la 12,9 km.
Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta.
Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la la 13,2 km.
Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe la la 13,4 km.

Ariusd in limba maghiara - magyarul: Csókás vára

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Ariusd
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Dupa ce pe dealul Ciocas am gasit doar ascunzisul gol, dupa o scurta convorbire cu cel care a ascuns geocutia, am ascuns aici o noua cutiuta.
  • Manastirea Piatra Scrisa: Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Podul lui Dumnezeu: Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna: Printre sute de cioate putrezite - Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Am luat ca amintire din frumoasa poiana aflata nu departe de locatie 4 mici capuse.
  • Mina parasita - Piciorul Lespezilor: Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere. Apa ce iese din mina e curata si rece, dar n-as zice si potabila.
  • Biserica Sfantul Nicolae - Fantanele: In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele. Dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
  • Canionul Mihaileni: Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Ajungand in apropiere a trebuit sa traversez o mocirla.
  • Turnul Negru Brasov: Am trecut si noi pe aici - Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Stanca Minunata: Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Deoarece am mai fost aici si am doar putin timp pana la inserare, urc repede pentru a gasi geocutia.
  • Buila-Vanturarita: Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional. A trebuit, e drept, sa depunem putin efort pentru a o gasi.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. Am vazut printre semnaturi grupuri cu 5-10 semnatari.
  • Turnu Rosu din Boita: Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :). Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe com) gasesc aceasta cutiuta si se semneaza, dar pe site se logheaza dincolo.
  • Cetatea Rupea: Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Palatul Brukenthal - Avrig: Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Pentru scurt timp am evadat in spatele Palatului in cautarea cutiei si am avut norocul sa o gasesc si sa o loghez.
  • Lacul Avrig: Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
  • Biserica unitariana din Calnic: Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Apoi mi-am dat seama ca m-am grabit.
  • Varful Peleaga: Peisaje spectaculoase - Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Baile Cisar - Baile Balvanyos: Ciocolata alba - Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos. Prima data am vizitat Baile Cisar, deoarece in ultimii ani au avut loc aici mai multe reamenajari.
  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz: Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Livada Postei: Am gasit-o - Am gasit-o si eu. ;) 0-in 0-out.
  • Lacul Balea: Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
  • Dealul Cetatii - Mera: Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
  • Cheile Baciului: Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Ariusd? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.