Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Forma de azi a primit-o dupa reconstructia din 1547. Dupa cutremurul mare din 1802, in 1829, au construit o noua clopotnita in stil baroc, cu acoperis de coif sub forma de ceapa. Biserica a fost imprejmuita de un zid oval, prevazut cu deschizaturi pentru arme, care a fost restaurat...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica reformata 2 Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe
Biserica reformata 2
Calcarele de la Badila Calcare Badila
Calcarele de la Badila
8065 Stanca Franz Josef
8065
Piatra Singuratica Piatra Singuratica
Piatra Singuratica

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe!

Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural. Vizitati Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sfantu Gheorghe, se afla la 0,98 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sfantu Gheorghe: 28
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe?
(detalii dupa autentificare)
Biblioteca Judeteana Covasna la la 830 m.
Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe la la 1,3 km.
Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul.
Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe la la 2 km. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. Lacul de la Gara - Sfantu Gheorghe la la 2,1 km.
Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe la la 2,1 km. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe la la 2,2 km.
Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Castelul Szentkereszty - Arcus la la 2,6 km.
Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Panorama Sfantu Gheorghe la la 2,7 km. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Izvorul Honved la la 3,4 km.
Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Fantana cu paduchi la la 3,6 km. Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Buncarul de razboi la la 5,2 km. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Ruinele Bisericii Veres la la 5,6 km.
Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Podul vechi de piatra Sancraiu la la 5,9 km. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Biserica unitariana din Calnic la la 6,2 km.
Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica.
Sugas Bai la la 6,8 km.
Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Am pus un cercel inauntru.
Lacul Ilieni la la 8,2 km. Parca toata lumea e inghetata. Vila Damokos Akos Valcele la la 8,3 km.
Biserica reformata fortificata Ilieni la la 8,5 km.
O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Valcele Drumul apelor minerale la la 8,6 km.
Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Castrul roman Comolau Reci la la 9,6 km.
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Muntele Cetatii Belin la la 11,2 km.
Lacul Padureni la la 11,8 km.
Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Conacul Damokos Araci la la 12,3 km.
Mestecanisul Reci la la 12,7 km. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie.
Santul cetatii Moacsa la la 12,8 km. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa?
Biserica reformata Lisnau la la 12,9 km.
In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa la la 12,9 km. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Cetatea Fetei Olteni la la 13 km.
Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Muzeul cantarelor Lisnau la la 13 km.

Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe in limba maghiara - magyarul: Vártemplom Sepsiszentgyörgy

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica reformata fortificata
  • Localizare pozitie pe harta Sfantu Gheorghe
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas: Tablita de marmura - Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului: Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Manastirea Fagetel: Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Piatra Corbului: Problema - Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Trebuie vazut daca e nevoie de mentenanta sau nu.
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni: Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Primul gasitor - Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. Varful Harghita Ciceu este unul dintre locurile mele preferate pentru o tura scurta, in zilele in care am doar foarte putin timp la dispozitie pentru o iesire pe munte.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Neatent si nepregatit - Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi: Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Panorama Ciucului: Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe: Nu ma tem, adica da - Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa. Zona fiind una de protectie cu regim sever.
  • Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu: Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Nu stiam despre aceste doua constructii.
  • Cetatea Salgo - Sibiel: Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Sibiu: Gasit azi - Found it today.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu: O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc: O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Biserica armeneasca - Dumbraveni: Orasul armenesc - O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Nou - Neudorf: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: GeoKret - E Harghita 40 GeoKret.
  • Varful Bistriciorul: A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului: Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. De aici ne-am continuat drumul pe doua roti.
  • Pasul Ferto: Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.

Ai ajuns in Sfantu Gheorghe si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica reformata fortificata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.