Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Ika - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cetatea Ika

Cetatea Ika | Unde este acest loc?

Cetatea Ika ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cetatea Ika 1 Spre cetatea Ika Cetatea Ika 2 Cetatea Ika 3 Cetatea Ika 4 Broasca Fostul Turn Ciunt nu mai este ciunt Fostul Turn Ciunt in 2015. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Ika! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Ika si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Icafalau, se afla la 2.54 km distanta.
Cazare

Cazare Icafalau (Cernat, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Icafalau, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 7.68 km distanta: Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter (12 poze).
14714713821100
14714713841961
14714713851102
14714713861963
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Ika?
Cetatea Comorii. (punct de interes turistic cu geocutie) Izvorul Seregeto. Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars -, am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto, aflat aproape de confluenta Vaii Iadului cu paraul Turia, crezand - la dus - ca e vorba despre un chiosc amenajat pentru grataragii de duminica, dar afland - la intors - despre ce e vorba. (obiectiv turistic cu geocutie) Dalnic. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. (geoobiectiv cu geocutie)
Poarta secuiasca. Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Piatra Predicatorului. Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei); doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap, desi, la aceasta vreme (dupa luna octombrie), tapii, ca si cerbii, respectiv caprioarele ca si ciutele umbla in carduri monosex; totusi in cardurile caprioareleor (ciutelor) mai pot fi vazuti tapi (cerbi) de pana la 1 an. (geoascunzis)
Cetatea Turia. Pai, ai doua posibilitati - 1. Rezervatia Valea Iadului. Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia,. Mofeta. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko. Izvorul Salus. Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Biserica evangelica-lutherana. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Cetatea Fetei. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Judecatoria. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Parohia catolica Boldog Ozseb. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.

Cetatea Ika in limba maghiara - magyarul: Ika vára Felsőcsernáton

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cetatea Ika
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Cetatea Ika a fost reconditionata - Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat...
 • Multumiri - Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Ika? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Santul din Poiana Berzete
Santul din Poiana Berzete
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Varful Bodoc
Varful Bodoc
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic.

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.