Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz

Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz | Unde este acest loc?

Cetatea Rkczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. In prezent, la fata locului pot fi vazute ruinele turnului sudic si estic, de dimensiuni similare, aproximativ 10 x 10 m...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Ruinele cetatii Dovada. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Rakoczi Pasul Oituz! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Oituz, se afla la 1.98 km distanta.
Cazare

Cazare Oituz (Bretcu, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Oituz, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 12.73 km distanta: Sfinxul si cascada Bucias (12 poze).
14714770711100
14714770721101
14714770741102
14714770751103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Rakoczi Pasul Oituz?
Castrul roman Angustia. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii. (geoobiectiv cu geocutie)
Cascada Cernica. Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Varful Piatra Runcului. (obiectiv turistic cu geocutie) (obiectiv turistic cu geocutie) Varful Lepsa. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Vf. (obiectiv interesant cu geocutie)
Urma de picior a lui Hristos. Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Sub Varful Lepsa. GeoStana de sub Vf.Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.

Cetatea Rakoczi Pasul Oituz in limba maghiara - magyarul: Ojtoz vra

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Pasul Oituz
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cetatea Rakoczi - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia...
 • Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea...
 • Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzișul l-am gsit drâmat parțial...
 • Pasul Oituz - Am gasit aceasta cutie pe 5...

Ai ajuns in Pasul Oituz si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Rakoczi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Piatra Soldatului
Piatra Soldatului
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvd-k.
Monumentul imparatesei Sisi
Monumentul imparatesei Sisi
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.