Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Inima fagului - Ozunca-Bai

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

In zona puteti sa va intalniti cu ciobani si cu oi lor, aveti grija cu cainii. Eu am ajuns la fata locului inainte de inserare, turma era deja plecata...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Inima fagului - Ozunca-Bai - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

File de jurnal - 4 pietrosu calimani
File de jurnal - 4
Malul Muresului 3 Sapte Plopi Targu Mures
Malul Muresului 3
Deasupra padurii varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului
Deasupra padurii
Surpriza din teava Targu Ocna mine sare vechi
Surpriza din teava

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Inima fagului Ozunca-Bai!

Vizitati Inima fagului - Ozunca-Bai si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi. Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ozunca-Bai, se afla la 2,1 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Inima fagului Ozunca-Bai?
(detalii dupa autentificare)
Izvorul din paraul Pastravului - Ozunca-Bai la la 140 m.
Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Izvorul Ozunca la la 2,5 km. Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante.
Fag sub Murgul Mare la la 2,9 km.
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la la 3,5 km.
Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Ozunca Bai la la 3,8 km.
Cetatea Vapa la la 4,5 km.
Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati.
Piatra Soimilor Bixad la la 4,6 km.
Sub varful Murgo Pasul Hatod la la 4,7 km.
Aici suntem in tara padurilor foioase.
Izvorul Fingo Batanii Mici la la 5,1 km.
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la la 5,2 km.
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Piatra Gaurita Bixad la la 5,3 km.
Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la la 5,3 km.
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Mini tunel sub calea ferata Baile Tusnad la la 5,7 km. Podul suspendat peste Olt Baile Tusnad la la 5,7 km. Balcon de piatra deasupra raului Olt Baile Tusnad la la 5,9 km. Mofeta lui Nelu Baile Tusnad la la 6 km.
Mofeta din Baile Tusnad la la 6 km. Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta.
Cimitirul din Bodvaj la la 6,2 km.
Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la la 6,3 km.
Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Izvorul de apa minerala Rezes la la 6,3 km.
GK Hotel Szent Kristof la la 6,3 km.
Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am depus aici Bardocz 4 GK27A4 GeoKret si GEO FORTRESS First Austrian Mega Event Geocoin.
Stanca Soimilor Baile Tusnad la la 6,4 km.
Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna.
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la la 6,4 km.
Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la la 6,4 km.
In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la la 6,6 km.
Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la la 6,6 km. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad la la 6,6 km. Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie.
Lacul Ciucas Baile Tusnad la la 6,6 km.
Cu lanterna am gasit geocutia. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Au inghetat pana si imaginile.
Baia Saracilor Baile Tusnad la la 6,8 km.
Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.

Inima fagului Ozunca-Bai in limba maghiara - magyarul: A bükkfa szíve Uzonkafürdõ

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Inima fagului
  • Localizare pozitie pe harta Ozunca-Bai
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica catolica - Imeni: Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Dar intrebarea Oare de ce?
  • Manastirea Piatra Scrisa: Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Concretiuni de Feleac: Comentariu primit de la Maria Victor - Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Trovanti de dimensiuni mai mici pot fi gasite in majoritatea gresiilor carbonatice din zona Carpatilor de Intorsura, pe linia formatiunilor numite flysh (fost tarm de mare in vremuri geologice).
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.
  • Cascada Supanu: La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
  • Sibiu: Cred ca o sa merg mai departe - Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni: O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Cascada Vanatara: Dimineata - Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
  • Panorama Sfantu Gheorghe: Deasupra orasului Sfantu Gheorghe - Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.
  • Lacul Andreoaie - Boistea: Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei. Cum aveam la mine una goala am reamenajat ascunzisul, ascunzand mai bine cutia.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Capela Sfanta Inima Gheorgheni: Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti. Din aceasta cauza era dificil sa cauti prin zona, fara sa fi remarcat.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Dealul Cetatii - Mera: Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.Abia acum mi-am facut timp si a meritat.
  • Varful Tuguiata Batrana - Podisul Babadagului: Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Neatent si nepregatit - Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Dealul Dracoaia: Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna.
  • Capela catolica Band - Valea Rece - Lunca de Jos: Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare. Am urcat pe trepte pana la capela, am facut cateva poze, dupa care am pornit in cautarea geocutiei la lumina frontalei.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Poti sa gasesti de toate inauntru.
  • Mestecanisul Reci: Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Lunca de Sus: Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Felicitari trekkingklubului pentru ideea de a evidentia acest interesant obiectiv.
  • Lacul Foroja - Muntii Tarcaului: Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.

Ai ajuns in Ozunca-Bai si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Inima fagului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.