Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Izvorul Honved

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Momentan este folosita apa acestuia din urma...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvorul Honved - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra de sub culmea Pietrei Soimului piatra soimului oituz
Piatra de sub culmea Pietrei Soimului
Varful Codlea magura codlei varf
Varful Codlea
Brasov iarna Brasov iarna
Brasov iarna
Turnul bisericii Oituz Constanta biserica catolica
Turnul bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Honved!

Vizitati Izvorul Honved si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Sfantu Gheorghe, se afla la 3,65 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sfantu Gheorghe: 28
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul Honved?
(detalii dupa autentificare)
Fantana cu paduchi la la 610 m. Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe la la 1,9 km. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Panorama Sfantu Gheorghe la la 2,7 km. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Buncarul de razboi la la 3,2 km. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la la 3,4 km.
Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Biblioteca Judeteana Covasna la la 3,4 km.
Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la la 3,6 km.
Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Sugas Bai la la 4,1 km.
Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am pus un cercel inauntru.
Castelul Szentkereszty Arcus la la 4,2 km.
Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Podul vechi de piatra Sancraiu la la 5 km. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Vila Damokos Akos Valcele la la 5,1 km. Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe la la 5,1 km.
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe la la 5,4 km. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Valcele Drumul apelor minerale la la 5,4 km.
Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la la 5,5 km.
Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Ruinele Bisericii Veres la la 6,6 km.
Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Biserica unitariana din Calnic la la 7,4 km.
Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica.
Muntele Cetatii Belin la la 8,2 km.
Biserica reformata fortificata Ilieni la la 8,5 km.
O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Lacul Ilieni la la 8,5 km. Parca toata lumea e inghetata. Conacul Damokos Araci la la 9,6 km.
Ariusd la la 11,1 km.
Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Cetatea Feldioara la la 12 km. Florin, Luminita, Flori si Petru. Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta.
Castrul roman Comolau Reci la la 12,7 km.
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la la 13,6 km.
Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Balta Cismasu Harman la la 13,9 km.
Lacurile Rotbav la la 14,2 km.
Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Stanca Veczer la la 14,5 km.
Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.

Izvorul Honved in limba maghiara - magyarul: Honvéd-forrás Erős-oldal

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvorul Honved
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Lacul Alunis - Sovata: Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun. Inspre sud-est exista un podet, peste care am trecut, in locul in care se intalnesc paraiasele care curg din cele doua lacuri.
  • Varful Baesul: Panorama deosebita - Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Varful lui Alexandru - Soimeni: Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Cetatea Almasului: Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana - Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Manastirea Tiganesti: Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad: Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Vineri seara, alaturi de trekkingklub, n-am putut s-o caut, pur si simplu era prea multa lume, deh, concert.
  • Orasul de Floci: Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .S
  • Lacul Tarnita - Muntii Berzunti: Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. V-ul care s-a lipit de estul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul.
  • Capela din Deal - Bancu: Atentie la neatentie - In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Desi am atras atentia ca trebuie umblat cu grija la ascunzis, eu insumi am manevrat cu neatentie cutia, care era bine-mersi la locul ei.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • DinoParc - Rasnov: Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Sibiu: Cred ca o sa merg mai departe - Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Stanca La Panda: Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Ulmul din Capeni: Ceea ce era afara, era si inauntru - Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Copacul este plin cu vietati, furnici, muste si viespi.
  • Loc pentru picnic - Furnalul Bodvaj: Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma. Deja eram la stanca Capul de om, cand m-am intalnit cu cei de la Onesti.
  • Dealul Dracoaia: Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Cheile Dofteanei: Nu am gasit cheile, nici cutia dar a meritat 100% - Dupa 2 zile de analizat harti, am decis sa incercam sa ajungem la chei plecand din Slanic Moldova. Am luat-o pe un drum forestier la iesirea din slanic, pe dreapta (dupa cabanele de camping de pe stanga).
  • Lacul Andreoaie - Boistea: In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz: Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Cavitatile de langa Satu Mare: Kolik - Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Verificare cutie - Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Cutia este in stare buna, la locul ei.
  • Buteasa - Muntii Bihor: Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Honved? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.