Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe

Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe:

Pinus silvestris - pin
Pinus silvestris - pin
Pe aici nu se trece
Pe aici nu se trece

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe!

Vizitati Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sfantu Gheorghe, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,98 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sfantu Gheorghe: 28
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe?
(detalii dupa autentificare)
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe Judetul Covasna la 1,5 km
Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Parcul Memorial al Holocaustului - Sfantu Gheorghe la 2,1 km
Parcul memorial al Holocaustului de la Sfantu Gheorghe se afla in noul cimitir evreiesc de pe strada Voican, fiind inaugurat in 2014. In jurul unui obelisc de piatra au fost amplasate 52 de monumente funerare pentru copiii evrei din Sfantu Gheorghe, care au murit in lagarul de la Auschwitz.
Biblioteca Judeteana Covasna la 2,2 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe la 2,2 km
Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic.
Castelul Szentkereszty Arcus la 3,9 km
Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 4 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren. Este vorba de un promontoriu la baza caruia se afla gresie.
Panorama Sfantu Gheorghe la 4,1 km
Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Fantana cu paduchi la 5,7 km
Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Ruinele Bisericii Veres la 6,6 km
Este o biserica gotica din secolul al XV, pe care localnicii o cunosc sub denumirea de Capela. Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic.
Buncarul de razboi la 6,8 km
Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Podul vechi de piatra Sancraiu la 6,8 km
Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Biserica unitariana din Calnic la 7 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale. Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica.
Castrul roman Comolau Reci la 7,4 km
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Biserica reformata fortificata Ilieni la 8,6 km
Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m.
Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 8,9 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant. Prin exponate interactive, modele tridimensionale si elemente senzoriale, copiii pot invata despre plantele si animalele habitatelor forestiere si acvatice.

Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe in limba maghiara - magyarul: Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea de pini Millennium
  • Localizare pozitie pe harta Sfantu Gheorghe
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Lacul Vulturilor - Muntii Siriului Cuibul Vulturilor. Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud. Covasna, am descoperit frumusetea salbatica a locului.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Salistioara - Brad Mersi. Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
  • Cascada Vanatara Dimineata. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo. Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa. Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.

Ai ajuns in Sfantu Gheorghe si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea de pini Millennium? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!