Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Millennium este sarbatoarea aniversarii a o mie de ani de la formarea statului maghiar in anul 896...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Curtea Batanii Mici moara apa
Curtea
Veresvirág Ciumani Belvedere Veresvirag
Veresvirág
Indicator paraul Jombor baia Hammas
Indicator
Partea din amonte a cheilor - 1 Chediu Cheile Chediului
Partea din amonte a cheilor - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe!

Vizitati Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Sfantu Gheorghe, se afla la 1,98 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sfantu Gheorghe: 28
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe?
(detalii dupa autentificare)
Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe la la 1,5 km. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Biblioteca Judeteana Covasna la la 2,2 km.
Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe la la 2,2 km.
Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la la 2,2 km.
Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe la la 3,9 km. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Castelul Szentkereszty Arcus la la 3,9 km.
Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Panorama Sfantu Gheorghe la la 4,1 km. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Izvorul Honved la la 5,5 km.
Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Fantana cu paduchi la la 5,7 km. Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse.
Ruinele Bisericii Veres la la 6,6 km.
Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Buncarul de razboi la la 6,8 km. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Podul vechi de piatra Sancraiu la la 6,8 km. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Biserica unitariana din Calnic la la 7 km.
Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Castrul roman Comolau Reci la la 7,4 km.
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Lacul Ilieni la la 8,1 km. Parca toata lumea e inghetata.
Biserica reformata fortificata Ilieni la la 8,6 km.
O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Sugas Bai la la 9 km.
Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am pus un cercel inauntru.
Lacul Padureni la la 9,8 km.
Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Vila Damokos Akos Valcele la la 10,2 km.
Mestecanisul Reci la la 10,5 km. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie.
Valcele Drumul apelor minerale la la 10,5 km.
Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa la la 10,8 km. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Reci la la 10,9 km. Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte.
Dealul Lisnau la la 11,1 km.
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Biserica reformata Lisnau la la 11,3 km.
In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Santul cetatii Moacsa la la 11,3 km. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Muzeul cantarelor Lisnau la la 11,4 km.
Cetatea Fetei Olteni la la 12,8 km.
Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la la 13,1 km.
Fantina exista dar fara apa. Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps.
Izvorul Salus Muntii Bodoc la la 13,3 km.
Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.

Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe in limba maghiara - magyarul: Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Padurea de pini Millennium
  • Localizare pozitie pe harta Sfantu Gheorghe
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Sub Muntele Uroi: Comoara - Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • Lacul Balea: Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
  • Cheile Runcului: Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti: Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • Gradina Zmeilor: Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Pe baza descrierii n-ai cum s-o ratezi.
  • Stanca Cucului de la Bogata: Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. A doua zi, pe lumina, sa tot cauti.
  • Cascada Iavardi: Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori - Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Am descoperit, astfel, usor ascunzisul, bine amenajat.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Precizare - Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Am fost primul - Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. continutul cutiei este imbibat cu apa.
  • Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei: Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Vazand ca caut drumul, am fost abordat de localnici, care m-au indrumat.
  • Cindrel: Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Te rog sa nu mai pui bomboane in geocutii, nici alte alimente sau cosmetice.
  • Poarta Schei: A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei.Cand era cat pe ce sa renuntam am gasit-o.
  • Casuta de pe muntele Cucu: Cutie reconditionata - Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii: Urcare obositoare - Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Localizare lac - Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Pestera Huda lui Papara: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat, pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Mlastina Harman: Din pacate - Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Lunca de Sus: Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Felicitari trekkingklubului pentru ideea de a evidentia acest interesant obiectiv.
  • Varful Nemira Mare: Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Izvorul Koncsag - Baile Tusnad: Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.

Ai ajuns in Sfantu Gheorghe si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Padurea de pini Millennium? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.