Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Varful Ascutit - Cernatu de Sus - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Varful Ascutit - Cernatu de Sus | Unde este acest loc?

Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Ascutit Cernatu de Sus! In prezent avem in total 12249 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Varful Ascutit - Cernatu de Sus si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Icafalau, se afla la 3.02 km distanta.
Cazare

Cazare Icafalau (Cernat, Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Icafalau, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 8.09 km distanta: Ciupercile de piatra de pe Plaiul Henter (12 poze).
14714713821100
14714713841961
14714713851102
14714713861963
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Ascutit Cernatu de Sus?
Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter. Scuze pentru confuzia creata - Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter. (obiectiv turistic cu geocutie) Biserica reformata. Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Poarta secuiasca. Piatra Predicatorului. Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei); doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap, desi, la aceasta vreme (dupa luna octombrie), tapii, ca si cerbii, respectiv caprioarele ca si ciutele umbla in carduri monosex; totusi in cardurile caprioareleor (ciutelor) mai pot fi vazuti tapi (cerbi) de pana la 1 an. (geoascunzis)
Izvorul Seregeto. Dus-intors la un izvor sec - Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars -, am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto, aflat aproape de confluenta Vaii Iadului cu paraul Turia, crezand - la dus - ca e vorba despre un chiosc amenajat pentru grataragii de duminica, dar afland - la intors - despre ce e vorba. Izvorul Salus. Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. (geoascunzis)
(obiectiv turistic cu geocutie) Rezervatia Valea Iadului. Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia,.
Mofeta. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko. Cetatea Fetei. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Biserica evangelica-lutherana. Judecatoria. La 10.8 km. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
Parohia catolica Boldog Ozseb. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.

Varful Ascutit Cernatu de Sus in limba maghiara - magyarul: Hegyestető Felsőcsernáton

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Cernatu de Sus
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Varful Ascutit - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Cernatu de Sus si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Ascutit? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Cetatea Ika
  Cetatea Ika la 1.03 km
  GR0097 Cetatea Ika
  Santul din Poiana Berzete
  Santul din Poiana Berzete
  Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.

  Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.