Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Crucea de pe Plaiul Ugra - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Crucea de pe Plaiul Ugra

Crucea de pe Plaiul Ugra | Unde este acest loc?

Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Crucea de pe Culmea Ugra Langa crucea de pe Culmea Ugra Citat din cartea de amintiri a locotenentului Sebo Muntele Trei Pietre din Munceii Nascalatului Crucea Contra lumina Valea Ugra. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Crucea de pe Plaiul Ugra! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Crucea de pe Plaiul Ugra si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Valea Ugra, se afla la 2.08 km distanta.
Cazare

Cazare Valea Ugra (Lunca de Sus, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Valea Ugra, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 4.02 km distanta: Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes (15 poze).
14714750381100
14714750391101
14714750401102
14714750411103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Crucea de pe Plaiul Ugra?
Capela catolica Band. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Deasupra Tunelului Ciumani. La 7.5 km. (punct de interes turistic cu geocutie) Biserica ortodoxa Judetul Harghita. La 8.2 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltă parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu - C (geoobiectiv cu geocutie)
Viaductul Ladok. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501. (geoascunzis)
Manastirea Fagetel. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor. (obiectiv interesant cu geocutie)
Trei Pietre. Belvederile oferite de punctul somital sunt impresionante. Cele 3 ...mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup "statuar" de o frumusete aparte.
Varful Trei Pietre. Distanta de parcurs: 18 km. Prea multe... pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Capela-clopotnita din Buha. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia. Cetatea Rakoczi. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere: intre est si sud; din pacate, esentiala. Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca. La 8.8 km. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. Monumentul lui Emil Rebreanu. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.

Crucea de pe Plaiul Ugra in limba maghiara - magyarul: Sebő Ödön keresztje Ugrapataka

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Crucea de pe Plaiul Ugra
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veveriță a deschis cutiuța confundând-o cu o ...
 • Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Crucea de pe Plaiul Ugra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Valea Boros
Valea Boros
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim.
Lunca de Sus
Lunca de Sus la 4.02 km
GR0184 Lunca de Sus

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.