Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc, atractii turistice

Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc:

Fantana sculptata in stanca
Fantana sculptata in stanca
Omagiu lui Benedek Elek
Omagiu lui Benedek Elek

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Odorheiu Secuiesc, se afla la 0,53 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Odorheiu Secuiesc: 16
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Parcul Central Odorheiu Secuiesc Judetul Harghita la 80 m. Green Odorhei. In data de 27 mai 2011 am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc. Pod din lemn peste Tarnava Mare - Odorheiu Secuiesc la 170 m. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Mausoleul si cimitirul eroilor - Odorheiu Secuiesc la 670 m. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Observatorul astronomic - Odorheiu Secuiesc la 750 m. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Padurea paralela cu strada Rakoczi - Odorheiu Secuiesc la 1,7 km. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi. Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
Budvar la 1,7 km. Capela lui Isus la 1,9 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Cimitirul de animale - Odorheiu Secuiesc la 2,9 km. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Trambulina Polonita la 3,8 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 4 km. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Biserica catolica Polonita la 4,3 km. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 5 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita. Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Din departare pare doar un varf acoperit cu padure.
Valea paraului Feheres la 5,4 km. Turnul inclinat Cireseni la 7 km. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Cimitirul vechi din Satu Mare la 7,9 km. Cavitatile de langa Satu Mare la 8,2 km. Kolik - Satu Mare, Harghita. In data de 20 septembrie 2007 am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare, judetul Harghita. Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 9,6 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie. Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Dealul Gordon Lupeni la 10,2 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 10,6 km. O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte.
Belvedere Dealu la 10,9 km. Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. Biserica unitariana Martinis la 11,2 km. Lacul Crab Porumbenii Mari la 11,8 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia. Am gasit geocutia. New Year. Found it in a short trip on New Year's Day. In ea locuia o femeie instarita, dar rea, vaduva Crab, impreuna cu fiica ei urata, si frumoasa ei fiica vitrega.
Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 11,8 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Un fel de cetate Porumbenii Mari la 11,9 km. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Parcul Victor Roman Martinis la 12,2 km. Biserica fortificata din Darjiu la 13,3 km. Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Darjiu. In data de 30 iulie 2010, am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV.
Fagul tunel Satu Mare la 13,3 km. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Faneata Iadului la 13,6 km. Faneata Iadului, primul. Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea. Cetatea banului Bela Sanpaul la 13,9 km. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Podul acoperit Cadaciu Mic la 13,9 km. Pasul Calonda la 14,6 km. Cautand hotarat. De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 14,7 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Baile Homorod la 15 km. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Fürdo brook. Homorod. C Homorod. Am gasit geocutia ascunsa de DBotond in data de 18. Gasita. Am gasit geocutia. Ultima oprire pe drum inapoi. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from MiercureaCiuc, and 6 km from Vlahita.
Oaza Nicoleni la 15,5 km. Fantana de apa sarata Sanpaul la 15,5 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland. Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent.
Popasul pasarilor Sanpaul la 15,6 km. Muzeul scolar Minele Lueta la 16,6 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron. Exponatele dateaza dinainte de anul 1990, in marea lor majoritate sunt obiecte folosite la scoala si gradinita.
Izvorul de apa minerala Bradul Rotund Minele Lueta la 16,7 km. Izvorul de apa minerala Lobogo Vlahita la 16,8 km. Ruinele forjei Vlahita la 16,9 km. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990. La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Dumbrava Castanilor Craciunel la 16,9 km. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii. Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Piatra cu Gaura Corund la 17,4 km. Piatra cu Gaura. Frumos loc, interesanta Gaura. Biserica unitariana Craciunel la 17,4 km. 530 metri. Am gasit-o. Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare în plus ca de obicei. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de cca.
Lacul Ruganesti la 17,7 km. Belvedere Capalnita la 17,7 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Necropola tumulara Dealul Pietros la 18 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Baile sarate de la stufaris Lueta la 18,3 km. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Dealul Spanzuratorii Craciunel la 18,3 km. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la 18,5 km. Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta. Denumirea in limba maghiara este Asszony-bosszanto csarda.
Dealul Dungo Craciunel la 18,6 km. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.

Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc in limba maghiara - magyarul: Elek apó kútja Székelyudvarhely

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Fantana mosului Elek
 • Localizare pozitie pe harta Odorheiu Secuiesc
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns in Odorheiu Secuiesc si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fantana mosului Elek? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

  Geoobiective

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

  [ Sus ↑ ]
  Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.