Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Fosta mina de cinabru - Santimbru-Bai - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Fosta mina de cinabru - Santimbru-Bai

Fosta mina de cinabru - Santimbru-Bai | Unde este acest loc?

In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Versantul carierei Versant nisipos. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Fosta mina de cinabru - Santimbru-Bai si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Santimbru-Bai, se afla la 0.81 km distanta.
Cazare

Cazare Santimbru-Bai (Santimbru, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Santimbru-Bai, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 5.69 km distanta: Muntele Cucu - Muntii Harghita (12 poze).
14714776841100
14714776851101
14714776861102
14714776871103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai?
Tinovul Luci. (atractie turistica si geocutie) Popasul Fantana Mesteacanului. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. (geoascunzis)
(obiectiv turistic cu geocutie) Cetatea Harom. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. (geoascunzis)
Casuta de pe muntele Cucu. Puncte auxiliare - Au ajuns. Borsaros. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie. Terenul Morii. La 7.7 km. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Baile Jigodin. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.
Izvorul Andras Pista. Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Izvorul Fabricii de Tigle. Izvorul Baile Jigodin. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
Sancraieni. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Coasta Pietroasa. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Piscul Cetatii Mici. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica catolica Sfantul Emeric.

Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai in limba maghiara - magyarul: Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Santimbru-Bai
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Fosta mina de cinabru - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Santimbru-Bai si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fosta mina de cinabru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Mofeta
  Mofeta
  Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu.
  Groapa cu gaze pucioase
  Groapa cu gaze pucioase
  Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.