Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni

Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni | Unde este acest loc?

Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla. De aici si denumirea veche...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Izvor amenajat Pentru patru persoane. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Izvorul Fabricii de Tigle - Sancraieni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Sancraieni, se afla la 0.26 km distanta.
Cazare

Cazare Sancraieni (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Sancraieni, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 4.93 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni?
Coasta Pietroasa. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca. (geoobiectiv cu geocutie)
Popasul Fantana Mesteacanului. Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale. (obiectiv interesant cu geocutie)
Terenul Morii. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Izvorul Baile Jigodin. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. (geoascunzis)
Coasta Pietroasa. Misentea. Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cotormani. Cotormani, satul ascuns.
Poarta Ako. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri. Cimitirul vechi din Jigodin. La 4.8 km. Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Biserica catolica. La 5.1 km. Monumentul Pictura Sangeroasa. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Capul Fagului. Update la geoascunzis - Drumețind pe interfluviul Fișag-Fitod am trecut și pe lângă troița aflată pe interfluviului în capul drumului ce suie din Misentea și ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului, cu gândul de a verifica existența geocutiei de aici. Piscul Cetatii Mici. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Teiul de 500 de ani din Leliceni. La 5.4 km. Traieste in memoria oamenilor ca fiind un copac singuratic, care a strajuit biserica. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.

Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni in limba maghiara - magyarul: Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Izvorul Fabricii de Tigle
 • Localizare pozitie pe harta Sancraieni
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Sancraieni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Fabricii de Tigle? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Sancraieni
  Sancraieni
  Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
  Izvorul Andras Pista
  Izvorul Andras Pista
  Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.