Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Izvorul geografic al Trotusului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Izvorul geografic al Trotusului

Izvorul geografic al Trotusului | Unde este acest loc?

Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum...

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Izvorul cel mai de sus, dar cam difuz, insa permanent, al Trotusului Drumul de culme in zona de unde se coboara spre izvor Izvorul consemnat ca fiind al Trotusului Placa vizibila din drum Placa de deasupra izvorului De evitat Loc de odihna si panou informativ Dovada primul gasitor Zona izvorului privit de pe culme Amenajare izvor Extra protectie. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul geografic al Trotusului! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Izvorul geografic al Trotusului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Fagetel, se afla la 4.24 km distanta.
Cazare

Cazare Fagetel (Frumoasa, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Fagetel, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0.02 km distanta: Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului (10 poze).
14714742641100
14714742651101
14714742661102
14714742671103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul geografic al Trotusului?
Monumentul lui Rupert Mayer. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. (geoobiectiv cu geocutie)
Muntele Frumos. Intamplari noi pe Muntele Frumos - Am gasit usor cutia, aflata in buna stare, carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat; cred ca am fost gasitorii nr. (obiectiv turistic cu geocutie) Lacul de baraj Frumoasa. Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. (obiectiv turistic cu geocutie) (obiectiv turistic cu geocutie) Troita Eroilor. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Crucea de pe Plaiul Ugra. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veveriță a deschis cutiuța confundând-o cu o .
Muntele Mic. O noua cutie intr-un loc nou - Am primit urmatoarea instiintare de pe . Capela romano-catolica Potiond. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv. Varful Tatalui. Deocamdata starnit - Dispariția celor două cutii de pe Muntele Tatălui (vârf și Fântâna Rece) mai mult m-a stârnit, să mai trec să verific ascunzișurile - mai ales când, se întâmplă, ca aici, - să fac câte un traseu prin zonă. Valea paraului Pustnicul. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Fantana Rece. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintă izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred că am mai trecut pe la Fântâna Rece după ce am ascuns prima cutie - cea, între timp, dispărută.
Valea paraului Oroci. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Izvorul geografic al Trotusului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Iarna nu-i ca vara - Mulțumesc pentru consolidarea ascunzișului...
 • Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul geografic al Trotusului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Izvorul principal al Trotusului
Izvorul principal al Trotusului la 0.02 km
GR0579 Izvorul principal al Trotusului
Varful Viscolul
Varful Viscolul
Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.