Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus

Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus | Unde este acest loc?

In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Feherkoi (Piatra Alba) este unul dintre izvoarele minerale ce au facut, cu decenii in urma, faima Casinului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pe malul Paraului Alb Amenajare exterioara Amenajare interioara Spre izvor Amenajare exterioara noua Amenajare interioara noua Loc de odihna. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Plaiesii de Sus, se afla la 4.44 km distanta.
Cazare

Cazare Plaiesii de Sus (Plaiesii de Jos, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Plaiesii de Sus, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 13.17 km distanta: Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (16 poze).
14714752041100
14714752051101
14714752061102
14714752101103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus?
Varful Rachitis. (obiectiv turistic cu geocutie) Valea Cetatea. (obiectiv turistic cu geocutie) Izvorul de la Botul Farcului. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Nemira Mare. Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Inca un 10! - I (geoascunzis)
Valea Uzului. La 13 km. Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucât geobiectivul este intitulat Valea Uzului și cum se găsesc puține date despre acest cătun, merită să le menționăm pe cele aflate și în ideea că vor fi completate de cei care știu sau găsesc mai multe informații. Saua Nemirei. Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Ciuperca de piatra. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Baile Fantana Sarata Judetul Harghita. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Varful Nemira Mica. Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Baltile Nemirei. La 13.7 km. Baltile Nemirei - După un parcurs de 90 minute de la Vârful Nemira Mare, pe la crucea metalică a lui Cărpiniș, pe "Scări" la vale, pe fostul drum forestier de exploatare în jos, apoi la stânga la intersecția cu drumul de la Bălți spre Ciunget. Portile de Vant ale Nemirei. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Baile Adorjan. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Cascada Nasolea Judetul Bacau. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Pe o vreme ... nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie, putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada.
Varful Sandru Mare. La 15.3 km. Mare... dar merita - Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.

Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus in limba maghiara - magyarul: Szent István-borvízforrás Fehérkő Kászonfeltíz

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Izvorul mineral Feherkoi
 • Localizare pozitie pe harta Plaiesii de Sus
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Vf...
 • Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation...
 • Multumiri - Multumim Trekkingklub pentru refacerea ascunzisului "distrus" de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko...
 • Lucrari de restaurare si geocutie inlocuita - Avand la dispozitie in acest anotimp o zi mai scurta, am planuit pentru aceasta zi o excursie mai scurta, de data asta in zona Casinului...

Ai ajuns in Plaiesii de Sus si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul mineral Feherkoi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Casinu Nou
Casinu Nou la 7.84 km
GR0600 Casinu Nou
Varful Soiul Mare
Varful Soiul Mare
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.