Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Crab - Porumbenii Mari

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Timpul a trecut iar frumoasa fiica vitrega a devenit tot mai trista. Soarta ei devine din ce in ce mai grea pe zi ce trece. Era fara nicio perspectiva, si deznadajduita, nu avea cui sa-si impartaseasca tristetea...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Crab - Porumbenii Mari - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

out cetatea Colt
out
Pod 2 Cristesti pod cale ferata ingusta
Pod 2
Panta pe care se poate cobori Pestera Liliecilor Gura Dobrogei
Panta pe care se poate cobori
Ruine 4 Cetatea feudala Salasu de Sus
Ruine 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Crab Porumbenii Mari!

Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. In ea locuia o femeie instarita, dar rea, vaduva Crab, impreuna cu fiica ei urata, si frumoasa ei fiica vitrega. Vizitati Lacul Crab - Porumbenii Mari si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Porumbenii Mari, se afla la 1,67 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Porumbenii Mari: 15
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Crab Porumbenii Mari?
(detalii dupa autentificare)
Fantana Printesei Indurerate - Porumbenii Mari la la 2,8 km.
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Un fel de cetate - Porumbenii Mari la la 2,8 km.
Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la la 3,2 km.
In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la la 4,1 km.
In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Turnul inclinat Cireseni la la 6,1 km.
In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Oaza Nicoleni la la 6,2 km. Podul acoperit Cadaciu Mic la la 6,4 km. Lacul Ruganesti la la 6,5 km.
Baile Sarate Cristuru Secuiesc la la 7,8 km. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la la 8,3 km.
In gradina de lavanda se poate intra prin doua porti, prin intrarea de pe strada Kriza Janos 59, respectiv strada Szekely 9.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la la 9,1 km.
In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
Biserica unitariana si reformata Filias la la 9,5 km.
Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Conacul Ugron Filias la la 9,9 km.
In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Biserica catolica Polonita la la 9,9 km.
Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Budvar la la 10,5 km.
Biserica fortificata din Darjiu la la 10,9 km.
Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Trambulina Polonita la la 11 km.
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Lacul Cristuru Secuiesc la la 11,4 km.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la la 11,6 km.
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la la 11,7 km.
In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Descult in parc Odorheiu Secuiesc la la 11,7 km.
Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la la 11,8 km.
Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
Biserica reformata Goagiu la la 11,8 km.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la la 11,8 km.
La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Capela lui Isus la la 11,8 km.
Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Parcul Central Odorheiu Secuiesc la la 11,9 km. Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la la 11,9 km.
Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la la 14,3 km.
Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la la 14,4 km.
Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Dealul Gordon Lupeni la la 14,7 km.
Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.

Lacul Crab Porumbenii Mari in limba maghiara - magyarul: Rák-tava Nagygalambfalva

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Crab
  • Localizare pozitie pe harta Porumbenii Mari
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras: In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
  • Cetatea Colt: Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Capela Sfanta Ana - Tomesti: Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Nu stiam daca trebuie sa caut in exteriorul sau interiorul zidului de incinta.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: O plimbare placuta - A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Parcul Petofi Sandor - Sibiu: Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid. Parcul poarta numele poetului din anul 2007.
  • Cetatea Almasului: Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana - Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Pasul Sanc - Muntii Bretcului: Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Planul era sa urcam pe Inzapezitul Mic, insa, bineinteles, muntele s-a dovedit a fi mult prea inzapezit pentru puterile noastre in aceasta perioada a anului.
  • Stancile Lucaciu - Muntii Calimani: Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului. Pe varf apar spectaculoasele stanci vulcanice ce starnesc imaginatia prin diveristatea formelor pe care le etaleaza.
  • Izvorul Ozunca: Loc de odihna degradat - Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Baile Homorod: Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
  • Babele Gurghiului: Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.
  • Cheile Intregalde - Muntii Trascau: Gasita azi de acaseni - Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Nu stiu cate sunt in total.
  • Cetatea Brasov: Usor de localizat - Am gasit aceasta comoara. Locul este destul de usor de localizat.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz: Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Cutie in perfecta stare - Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Pe malul lacului - Bezidu Nou: Am gasit doar butelii de bere goale - Eram in graba, si doar prin trecere. Dar am zis sa nu plec fara a cauta acest ascunzis.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Monument istoric - Ma trag din apropierea locului respectiv. Spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod.
  • GK Hotel Szent Kristof: Am gasit - Am gasit aceasta geocutie.
  • Lacul Balea: Multumesc - Multumesc pt ascunzis.

Ai ajuns in Porumbenii Mari si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Crab? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.