Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul de acumulare Sub Cetate - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Lacul de acumulare Sub Cetate

Lacul de acumulare Sub Cetate | Unde este acest loc?

Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient și mai variat cursurile de apă de suprafață. Asigurarea apei potabile și apei industriale pentru orașele Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sighișoara, Mediaș, prevenirea inundațiilor și producție de energie electrică...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Lacul Lacul. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul de acumulare Sub Cetate! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul de acumulare Sub Cetate si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Poiana Tarnavei, se afla la 3.49 km distanta.
Cazare

Cazare Poiana Tarnavei (Zetea, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Poiana Tarnavei, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 6.96 km distanta: Cascada Csorgoko - Muntii Harghita (16 poze).
14714706681100
14714706691101
14714706721102
14714706731103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul de acumulare Sub Cetate?
Muntele Mihai. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi. (geoobiectiv cu geocutie)
Pasul Ferto. Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Varful Harghita Madaras. La 13.5 km. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare. (atractie turistica si geocutie) (obiectiv turistic cu geocutie) Piatra Mica a Bufnitei. La 14.3 km. Baile Homorod. It is situated on road 13, 18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from Miercurea Ciuc, and 6 km from Vlahita. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. (obiectiv interesant cu geocutie)
Belvedere. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Cascada Paraului Saritor. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Am sarit la... tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Cavitatile de langa Satu Mare. Kolik - Satu Mare, Harghita - In data de 20 septembrie 2007 am gasit geocutia avand codul GCKLKB, ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare, judetul Harghita. Dealul Gordon. La 14.9 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Pasul Calonda. Cautand hotarat - De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.

Lacul de acumulare Sub Cetate in limba maghiara - magyarul: Zeteváraljai víztározó Zeteváralja

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul de acumulare Sub Cetate
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Piramida din Apa - In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, avand codul GCZGAT, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate...
 • Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare...
 • Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu...
 • Am gasit cutia - Am gasit geocutia...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul de acumulare Sub Cetate? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Barajul de la Zetea
Barajul de la Zetea la 1.5 km
GR0797 Barajul de la Zetea
Cascada Varsag
Cascada Varsag
Cascada Varsag.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.