Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Spalatorul de pietre - Racu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

A aparut in urma exploatarii carierei ca urmare a atingerii panzei freatice. In acelasi timp este alimentat si de apa paraului Frumoasa. Cariera este inca activa, iar apa din panza freatica, frecvent contactata, este acumulata intr-un bazin-lac, de unde este deversata printr-o conducta in Lacul cu Limba, cele doua lacuri fiind separate printr-un dig lat de pamant...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Spalatorul de pietre - Racu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Varful Lespezi de pe Cornul Caltunului Varful Lespezi
Varful Lespezi de pe Cornul Caltunului
Versantul stang cascada scaricica comanesti
Versantul stang
4681 Iernut castel
4681
Turnul bisericii Brateiu Pretai Pretau
Turnul bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Spalatorul de pietre Racu!

Vizitati Lacul Spalatorul de pietre - Racu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Racu, se afla la 0,91 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Racu: 9
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Spalatorul de pietre Racu?
(detalii dupa autentificare)
Conacul Cserei - Racu la la 650 m.
Conacul si poarta de piatra de la intrare sunt declarate monument istoric, conform registrului monumentelor istorice din judetul Harghita, HR-II-m-B-12937.
Biserica din Garciu la la 750 m.
Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Succes - Siculeni la la 1,3 km.
In sfarsit, am reusit.
Monumentul Siculicidium - Siculeni la la 1,7 km.
Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Izvorul Lung Siculeni Judetul Harghita la la 1,9 km. Drumul Siculicidiumului la la 2 km.
Cariera Vacaresti la la 2 km. Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit.
Izvorul Bogat - Racu la la 2 km.
Functioneaza numai in perioada de vara, cu 6 vane.
Capela de pe muntele Bogat la la 2,1 km.
Din centru, pe traseul DJ 124 spre est putem ajunge la Satu Nou, Vacaresti si Mihaileni.
Cariera de nisip si pietris - Frumoasa la la 2,7 km.
Am gasit locul cu ocazia unei ture cu bicicleta, din intamplare.
Terenul de airsoft - Ciceu la la 2,8 km.
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la la 3,7 km.
Pelerinajul anual are loc in ziua de 13 iunie.
Capela Sfantul Iosif Barzava la la 4,5 km.
Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Biserica catolica Barzava la la 4,6 km.
Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Biserica catolica Mihaileni la la 5,1 km.
Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la la 5,3 km.
Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat.
Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la la 5,5 km.
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la la 5,5 km.
Casa construita in anul 1889 este listata in registrul monumentelor istorice ale judetului Harghita, HR-II-m-B-12878.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la la 5,5 km.
In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Conacul Bialis Mihaileni la la 5,6 km.
Cladirea este declarata monument istoric conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, HR-II-m-B-12877.
Capela romano-catolica din Delnita la la 5,8 km.
Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Biserica armeano-catolica Frumoasa la la 5,9 km.
Ansamblul bisericii armenilor stabiliti la Frumoasa este alcatuita din cladirea bisericii, zidul de incinta si capela acestuia.
Cariera Delnita la la 6 km.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la la 6 km.
Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la la 6,1 km.
Obiectele, care prezinta activitatea armenilor stabiliti in zona, sunt expuse in casa memoriala infiintata de Fundatia Sfanta Treime a Armenilor de limba maghiara.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la la 6,3 km.
In 1897 a fost binecuvantata de Arhiepiscopul din Ciucul de Sus, Muranyi Kalman.

Lacul Spalatorul de pietre Racu in limba maghiara - magyarul: Kőmosó-tó Csíkrákos

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Spalatorul de pietre
  • Localizare pozitie pe harta Racu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Trebuia deci sa pornesc in cautarea geocutiei ascunse aici.
  • Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. In prezent se lucreaza acolo, s-ar putea sa darame barajul.
  • Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Cheile Baciului: Splendida zi de iarna - Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.
  • Cetatea Fetei - Olteni: O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Piatra Galbena: Impreuna cu elevi - Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Piatra Soimului - Baile Chirui: Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul. Dar pana sa gaseasca satelitii, eu am identificat deja ascunzisul.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului: Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura - Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad: Repede si usor - Am gasit repede si usor aceasta geocutie.
  • Varful Papusa: Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Universitatea Babes-Bolyai: On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Coltesti: Tura de 1 mai - L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim. Multumim si pt leucoplast, ne-a fost de ajutor.
  • Biserica Neagra Brasov: Loc fain - Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas: Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.
  • Livada Postei: Nice - Nice.
  • Stancile Doisprezece Apostoli - Muntii Calimani: Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Si tocmai la 12 Apostoli am dat chix cu gasirea ascunzisului, implicit a geocutiei.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Cu ursul nu-i de joaca - Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Cazemata de pe Dealul Bugeac: Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei. Ce pacat ca nu ati anuntat gasirea cutiutei mai devreme.
  • Biserica Neagra Brasov: Spor la cautat - Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Lumea pierduta din gradina botanica: I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Stanca Domnul Lomasel: Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.

Ai ajuns in Racu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Spalatorul de pietre? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.