Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Liniste vesnica

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Liniste vesnica - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanca Domnului Lomasel 1 Stanca Domnul Lomasel
Stanca Domnului Lomasel 1
Pod Santimbru-Bai groapa gaze pucioase mofeta
Pod
Harta gradinii botanice gradina botanica Targu Mures
Harta gradinii botanice
Tren de marfa Viaduct Mina Valea Garbea
Tren de marfa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Liniste vesnica!

Vizitati Liniste vesnica si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Liniste vesnica.. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Laz-Soimus, se afla la 2,15 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Liniste vesnica?
(detalii dupa autentificare)
Muzeul palariilor de paie Criseni la la 4,3 km.
Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Biserica reformata Bezid la la 5,8 km.
Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Zidul Plangerii Bezidu Nou la la 7,2 km.
Dealul cu lavanda Bezid la la 7,3 km.
In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Pe malul lacului Bezidu Nou la la 7,8 km. Eram in graba, si doar prin trecere.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la la 7,9 km.
In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
Arboretul Chamaecyparis Lawsonia la la 7,9 km. Lacul Cristuru Secuiesc la la 8 km.
Concretiunile paraului Roua la la 8,2 km. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Lacul Ruganesti la la 9,4 km. Oaza Nicoleni la la 9,5 km. Podul acoperit Cadaciu Mic la la 10,8 km.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la la 11,1 km.
In gradina de lavanda se poate intra prin doua porti, prin intrarea de pe strada Kriza Janos 59, respectiv strada Szekely 9.
Conacul Ugron Filias la la 12,4 km.
In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Biserica unitariana si reformata Filias la la 12,5 km.
Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Baile Sarate Cristuru Secuiesc la la 13 km. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Grota zmeilor Boiu la la 13,5 km.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la la 14,9 km.
In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Pod peste Tarnava Mare Vanatori la la 15,1 km.
Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Lacul Crab Porumbenii Mari la la 15,3 km.
Found it in a short trip on New Year's Day. Am gasit geocutia.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la la 15,4 km.
In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Fiasteto la la 15,5 km.
Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Atia la la 16,1 km.
Cavitatile de langa Sansimion la la 16,8 km.
Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
Clopotnita si biserica reformata Sansimion la la 17,4 km.

Liniste vesnica in limba maghiara - magyarul: Örök nyugalom

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Liniste vesnica
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Un loc parasit si linistit - Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina. In apropierea casei parasite apare insa si o bucata de asfalt.
  • Cetatea Caras: Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Cascada Nasolea: Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie. Putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada.
  • Statuia marelui povestitor Benedek Elek: O banca ca in povesti - Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Viscri: Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Pasul Vlahita: Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad: In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Manastirea Fagetel: Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor. Banuiesc ca ei sunt singura sursa devenit a locasului de cult.
  • Varful Tuguiata - Podisul Babadagului: Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea. Nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
  • Dealul Perchiu - Onesti: Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Se poate urca pe langa fabrica croco, traseu abrupt sau 500 m mai spre tg ocna, traseu mai usor.
  • Fiasteto: Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Ghetarul de la Scarisoara: Ghetarul Scarisoara - De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • Santul cetatii - Moacsa: Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: Am gasit cutia - Am gasit geocutia.
  • Biserica Reformata Ocna Sibiului: Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale. Parfumul medieval se simte atat in interior cat si in exterior.
  • Universitatea Babes-Bolyai: Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Multumesc.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Sub Muntele Uroi: Varful Uroi - Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Biserica din Deal - Sighisoara: Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Era insa intr-o cavitate, pe partea dreapta a pilonului, sau partea stanga a privitorului.
  • Troita Eroilor - Cosnea: Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei. Totusi, adevarata calauza este foto ascunzis si comentariile norocosilor gasitori.
  • Cetatea Zanelor - Covasna: Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Asa ca am tinut cont de sugestia de a amenaja un nou ascunzis.
  • Cetatea Rabsonne: Rabsonné vs. Rabsoné - Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Liniste vesnica? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.