Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Parcul Pompierilor - Baile Tusnad

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

... ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Parcul Pompierilor - Baile Tusnad - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stancarii Coada Pietrei Mari
Stancarii
Pornind de la Podul Bei Cheile Nerei
Pornind de la Podul Bei
Cetatea Miko cetatea Miko
Cetatea Miko
6762 Biserica Capela Veres ruine
6762

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Parcul Pompierilor Baile Tusnad!

Vizitati Parcul Pompierilor - Baile Tusnad si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Parcul Pompierilor Baile Tusnad Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Baile Tusnad, se afla la 0,2 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Baile Tusnad: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Parcul Pompierilor Baile Tusnad?
(detalii dupa autentificare)
Vila Anna Baile Tusnad Judetul Harghita la la 90 m. Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul?
Turnul Apor Baile Tusnad Judetul Harghita la la 210 m. Am facut o plimbare pana la turn impreuna cu tata, care m-a asteptat cu (multa) rabdare pana am scotocit eu dupa cutie. La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura.
Lacul Ciucas - Baile Tusnad la la 210 m.
Cu lanterna am gasit geocutia. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Au inghetat pana si imaginile.
Izvoarele Apor si Mikes 1 - Baile Tusnad la la 370 m. Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie.
Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad la la 380 m.
Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad la la 390 m. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la la 410 m.
La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
GK Hotel Szent Kristof la la 570 m.
Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am depus aici Bardocz 4 GK27A4 GeoKret si GEO FORTRESS First Austrian Mega Event Geocoin.
Mofeta din Baile Tusnad la la 760 m. Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Mofeta lui Nelu - Baile Tusnad la la 830 m.
Sub podul CFR - Baile Tusnad la la 890 m. Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Am gasit repede si usor aceasta geocutie. Balcon de piatra deasupra raului Olt - Baile Tusnad la la 900 m.
Izvorul din santul Komlos - Baile Tusnad la la 910 m.
Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Stanca Soimilor - Baile Tusnad la la 930 m.
Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna.
Izvorul Koncsag - Baile Tusnad la la 930 m.
Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Stancile Turnuri Judetul Harghita la la 1,1 km.
Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Izvorul Varvapai - Baile Tusnad la la 1,2 km.
Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Mini tunel sub calea ferata - Baile Tusnad la la 1,3 km. Podul suspendat peste Olt - Baile Tusnad la la 1,4 km. Izvorul Alsotiszastovi - Baile Tusnad la la 1,5 km.
Apa Rosie Baile Tusnad la la 1,6 km. Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit.
Varful Cetatii II Baile Tusnad la la 1,6 km. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Am gasit aceasta geocutie.
Fortificatia de pe Varful Cetatii - Baile Tusnad la la 1,8 km.
Asaltul final a fost un succes.
Varful Cetatii I - Baile Tusnad la la 1,9 km.
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc la la 2,5 km.
Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Piatra Gaurita Bixad Judetul Covasna la la 2,9 km.
Este o stanca cu o gaura, care azi este colmatata.

Parcul Pompierilor Baile Tusnad in limba maghiara - magyarul: Tűzoltó Park Tusnádfürdő

Atractii inedite - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Parcul Pompierilor
  • Localizare pozitie pe harta Baile Tusnad
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Plimbare prin Baile Tusnad - Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
  • Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o.
  • Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Cu placere - Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Banuiesc ca nu ati reusit sa cautati chiar toate ascunzisurile, si va invit sa mai reveniti.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Mlastina Harman: Din pacate - Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate: Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Tunelul Dragostei - Obreja: Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
  • Memorialul Ginta: Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Cetatea de pamant uitata: Cetatea Mihaileni? - Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • GK Hotel Szent Kristof: Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Pasul Barcaciului: Din pacate cutia e intr-o stare cam proasta - Am gasit-o. Era toata uda, probabil din cauza ca n-a fost ascunsa undeva trebuia ultima data.
  • Harghita Racu: Noi eram primii gasitori in carnetel - Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure. Macar am avut ceva aventura, ceva mai mult decat plimbarea pana pe Madarasi Hargita.
  • Varful Pietros - Muntii Calimani: Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.100 m), cel mai inalt din Muntii Calimani.
  • Universitatea de Arta si Design: Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Felicitari pentru ascunzis.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Initial am cautat geocutia la extremitatea stanga a randului de jos, dar am gasit-o la extremitatea dreapta.
  • Vila Anna Baile Tusnad: Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern?
  • Fortificatiile din Padurea Rica: Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale). Intai, doua precizari legate de aceasta fraza.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. E o pestera extraordinara, mai ales daca aveti posibilitatea de a o vizita in intregime.
  • Biserica reformata - Pava: Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane. Poate n-am vazut gaura care contine cutia.
  • Pasul Cavnic: Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Cascada Paraului Saritor: Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Acest esec nu a micsorat decat foarte putin satisfactia atingerii acestui interesant obiectiv, el implinind un frumos traseu pe care il parcursesem pana atunci (Piatra Tabulata, Cetatea Racu, Varful Madaras, Mlastina Seche).
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - Am identificat locatia geocutiutei.
  • Cetatea Mereni: De la o cetate la alta - Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.

Ai ajuns in Baile Tusnad si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Parcul Pompierilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.