Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu

Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu | Unde este acest loc?

Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Pe culmea acestui deal, strabatut de o poteca lata, se afla, lucrari genistice defensive, transee, cazemate, provenite, probabil din primul Razboi Mondial...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pe culmea Beleului Resturile cazematei-ascunziș Cealaltă cazemată Cealaltă cazemată Lac făcut de castori pe Cașin, la gura Beleului. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Casinu Nou, se afla la 4.06 km distanta.
Cazare

Cazare Casinu Nou (Plaiesii de Jos, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Casinu Nou, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 9.73 km distanta: Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos (12 poze).
14714768341100
14714768351101
14714768361102
14714768371103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu?
(obiectiv turistic cu geocutie) Monumentul si cimitirul din Pasul Casin. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. (geoobiectiv cu geocutie)
Baile Lazaresti. (obiectiv turistic cu geocutie) Biserica catolica. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca. (geoobiectiv cu geocutie)
Cetatea Balvanyos. O cutie plina - O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Mofeta. Biserica catolica. Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Grota sulfatara Turia. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Baile Soszekfurdo. Pasul Carpinenii. Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Baile Apor. La 10.7 km. Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa. Am gasit cutia - Instructiunile au fost de nota 10.

Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu in limba maghiara - magyarul: Bunker maradvány 1 Bellő-tető

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Fortificatia Casinu Nou - Mulțumită comentariului anterior am reușit să adunăm câteva informații despre fortificația de pe Dealul Beleu:- în perioada 1940-1944 Ungaria a edificat "Linia Arpad", un sistem defensiv de fortificații militare răspândite de-a lungul graniței de est a Ungariei din acea perioadă, menite să oprească pătrunderea armatelor inamice prin punctele cheie de atac și alimentare (pasuri, văi) de străbatere a Carpaților Orientali...
 • Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Buncarul cu stalactite
Buncarul cu stalactite
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Valea paraului Periculos
Valea paraului Periculos
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.