Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Ruinele forjei - Vlahita - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Ruinele forjei - Vlahita

Ruinele forjei - Vlahita | Unde este acest loc?

La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990. A fost ultima forja in functiune din Europa...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Ruina forjei Podet peste parau. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Ruinele forjei Vlahita! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Ruinele forjei - Vlahita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Minele Lueta, se afla la 1.92 km distanta.
Cazare

Cazare Minele Lueta (Vlahita, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Minele Lueta, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 6.62 km distanta: Baile Chirui (6 poze).
1471473620980
1471473624981
1471473628982
1471473632983
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Ruinele forjei Vlahita?
Baile Homorod. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley of Nagy-Homoród river and the Fürdo brook. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. (geoascunzis)
Belvedere. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita. (obiectiv interesant cu geocutie)
Baile sarate de la stufaris. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Hanul Suparatoarea Nevestelor. Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta.
Piatra Soimului Judetul Harghita. Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul. (geoascunzis)
Fagul tunel. La 6.7 km. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est. (geoascunzis)
Stancile Malnavesz. La 9.7 km. Cimitirul vechi din Satu Mare. Pasul Vlahita Judetul Harghita. La 10.9 km. Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Gura de mina. La 11.1 km. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Cetatea Bufnitei. La 11.2 km. Harghita - Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.

Ruinele forjei Vlahita in limba maghiara - magyarul: Vashámor Szentkeresztbánya

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Ruinele forjei
 • Localizare pozitie pe harta Vlahita
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Vlahita si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Ruinele forjei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Izvorul de apa minerala Lobogo
  Izvorul de apa minerala Lobogo la 0.25 km
  GR3336 Izvorul de apa minerala Lobogo Vlahita
  Izvorul de apa minerala Bradul Rotund
  Izvorul de apa minerala Bradul Rotund la 1.71 km
  GR3344 Izvorul de apa minerala Bradul Rotund Minele Lueta

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.