Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Stalp comemorativ cu cruce - Santimbru - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Stalp comemorativ cu cruce - Santimbru

Stalp comemorativ cu cruce - Santimbru | Unde este acest loc?

Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia, sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc. Pe stalp se vad urme de avarieri si reparatii anterioare, sfarsitul textului inscriptionat este distrus. Monumentul este proprietatea Bisericii Romano-Catolice...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Langa gardul cimitirului. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stalp comemorativ cu cruce Santimbru! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Stalp comemorativ cu cruce - Santimbru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Santimbru, se afla la 1.08 km distanta.
Cazare

Cazare Santimbru (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Santimbru, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 7.42 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stalp comemorativ cu cruce Santimbru?
(obiectiv turistic cu geocutie) Misentea. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. (atractie turistica si geocutie) Sanmartin. Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. (geoascunzis)
Masa Uriasilor Judetul Harghita. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier. (obiectiv interesant cu geocutie)
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir, astfel incat a trebuit sa parchez masina langa drum, mai aproape de ascunzis :-) Pe ambele parti ale zidului imprejmuitor erau oameni, asa ca a trebuit sa astept putin.
Baile Jigodin. La 6 km. Apa minerala din Baile Jigodin este o apa carbogazoasa, feruginoasa, bicarbonata, sodica, calcica, hipotona, cu un debit de 30 l/sec.
Capul Fagului Judetul Harghita. Update la geoascunzis - Drumețind pe interfluviul Fișag-Fitod am trecut și pe lângă troița aflată pe interfluviului în capul drumului ce suie din Misentea și ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului, cu gândul de a verifica existența geocutiei de aici. Coasta Pietroasa. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Biserica catolica fortificata. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit și istoric, și așa cum apare ea în catalogul monumentelor istorice din județul Harghita, biserica fortificată aparține satului Ciucsângiorgiu. Terenul Morii. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.

Stalp comemorativ cu cruce Santimbru in limba maghiara - magyarul: Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Stalp comemorativ cu cruce
 • Localizare pozitie pe harta Santimbru
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Santimbru si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stalp comemorativ cu cruce? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Conacul Henter
  Conacul Henter
  Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
  Biserica catolica Sfantul Emeric
  Biserica catolica Sfantul Emeric
  Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.