Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Stanca Minunilor

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

... ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stanca Minunilor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

De sus Cascada Casoca
De sus
Covasna Cetatea Zanelor Covasna
Covasna
Dealul Chingii Ocland Dealul Chingii turn belvedere
Dealul Chingii
Intrarea in cimitir cimitir eroi poieni
Intrarea in cimitir

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stanca Minunilor!

Vizitati Stanca Minunilor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Stanca Minunilor Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Meresti, se afla la 6,86 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Meresti: 13
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stanca Minunilor?
(detalii dupa autentificare)
Surducul Varghisului la la 370 m.
Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Am gasit geocutia.
Via ferrata Soim Calator - Surducul Varghisului la la 500 m.
Dar sa pastram linistea si curatenia, pentru ca viata soimilor sa fie netulburata.
Refugiu montan Surducul Varghisului la la 600 m. Piatra Ejtoko la la 2,2 km. Capela Dobo la la 6,4 km.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la la 7,8 km.
Denumirea in limba maghiara este Asszony-bosszanto csarda.
Baile sarate de la stufaris Lueta la la 8,3 km.
Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Cetatea Hagymas Ocland la la 8,7 km.
Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar.
Dealul Spanzuratorii Craciunel la la 9,2 km.
Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Piatra Soimului Baile Chirui la la 9,7 km.
Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Baile Dungo Craciunel la la 9,7 km.
Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Dealul Dungo Craciunel la la 9,9 km.
Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Cetatea Kustaly Ocland la la 10 km.
Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Bazinele cu apa sarata Craciunel la la 10 km.
Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
Biserica unitariana Craciunel la la 10,1 km.
Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Dumbrava Castanilor Craciunel la la 10,1 km.
Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Izvoarele de apa minerala Selters la la 10,3 km.
Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Muzeul scolar Minele Lueta la la 10,4 km.
Exponatele dateaza dinainte de anul 1990, in marea lor majoritate sunt obiecte folosite la scoala si gradinita.
Turn belvedere Dealul Bene Ocland la la 10,4 km.
Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Izvorul de apa minerala Delloi Selters la la 10,4 km.
Apa izvorului este captata intr-un inel de lemn.
Izvorul de apa minerala Bradul Rotund Minele Lueta la la 10,6 km.
Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la la 10,8 km.
Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Strada toaletelor Selters la la 11 km.
Nu aceasta este denumirea oficiala a strazii, care poate nici nu are vreuna.
Cazemate si santuri antitanc Vlahita la la 11,1 km.
Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Cascada Surduc Selters la la 11,2 km.
Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Biserica reformata din Varghis la la 11,3 km.
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.

Stanca Minunilor in limba maghiara - magyarul: Csudálókő Vargyas-szoros

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stanca Minunilor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • O panorama nedescrisa - Am gasit si aceasta geocutie. De aici de sus este o panorama nedescrisa asupra vaii Varghisului.
  • Fantana Nicolae Ioan - Muntii Ciucas: Tablita de marmura - Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad: Repede si usor - Am gasit repede si usor aceasta geocutie.
  • Viscri: Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna.
  • Orasul de Floci: :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Ochiul Huitoarei: Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Primul gasitor - Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. Varful Harghita Ciceu este unul dintre locurile mele preferate pentru o tura scurta, in zilele in care am doar foarte putin timp la dispozitie pentru o iesire pe munte.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Stiam deja locul, asa ca nu am avut nevoie de gps.
  • Pestera de la Poarta Zmeilor: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Universitatea Babes-Bolyai: On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Capela Sfanta Ana: Ascunzis penibil - Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Lacul Poiana Uzului: Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. A fost o surpriza de exceptie pentru care multumim trekkingklubului.
  • Varful Bistriciorul: Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Pe vremea acela inca nu aveam GPS si au trecut cativa ani pana mi-am cumparat una si am inceput sa ma joc.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Mateiasi de langa Racos - In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Pestera Bolii: Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Canionul Mihaileni: Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Ajungand in apropiere a trebuit sa traversez o mocirla.
  • Poiana Alba: Poiana Alba in noiembrie - Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Pana la urma cutia a fost gasita in acest loc.
  • Altarul Sfanta Maria: Dupa ce s-a intunecat - Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. S-a intunecat deja, asa ca mi-am scos frontala.
  • Macin: Scurtatura sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.
  • Manastirea Bogdana: Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Cetatea Heret - Malnas: O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Altfel, trebuie cautat geoascunzisul undeva pe la mijlocul laturii sudice.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Inscriptia de pe statuie - M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Podul Minciunilor: Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stanca Minunilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.