Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Strandul Banffy - Toplita - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Strandul Banffy - Toplita

Strandul Banffy - Toplita | Unde este acest loc?

Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine. Din 1870 strandul si imprejurimile sunt cumparate de familia Urmánczy, si au fost proprietatea lor pana in anul 1948...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Intrare Marcaj turistic Strand 1 Strand 2 Strand 3 Program zilnic Clubul tuturor varstelor Apa nepotabila Toplita. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Strandul Banffy Toplita! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Strandul Banffy - Toplita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Magherus, se afla la 0.46 km distanta.
Cazare

Cazare Magherus (Toplita, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Magherus, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0.23 km distanta: Cascada termala - Muntii Gurghiului (4 poze).
14714718541100
14714718561101
14714718571102
14714718601963
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Strandul Banffy Toplita?
Varful Zespezel. La 14.8 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. (geoascunzis)
Stanca Soimilor. (obiectiv turistic cu geocutie) Mesteacanul pitic. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Grota Ursilor. (atractie turistica si geocutie) Cariera de travertin. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819. (geoascunzis)
Baia O-saros. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Izvorul Kossuth. La 17.6 km. Dupa inserare - Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. Baia Traditionala. Azi este folosita cu placere, atat de turisti, cat si de catre localnici.

Strandul Banffy Toplita in limba maghiara - magyarul: Bánffy-fürdő Maroshévíz

[ Sus ↑ ]
Atractii inedite - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Strandul Banffy
  • Localizare pozitie pe harta Toplita
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  • Inca o deziluzie - După deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una, aici, la Strandul Banffy...

Ai ajuns in Toplita si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Strandul Banffy? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Cascada de apa termala
Cascada de apa termala la 0.23 km
GR2594 Cascada de apa termala Toplita
Cimitirul eroilor
Cimitirul eroilor la 0.6 km
GR0318 Cimitirul eroilor Zencani

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.