Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Varful Nascalat - Muntii Ciucului - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Varful Nascalat - Muntii Ciucului | Unde este acest loc?

Varful Nascalat..

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Nascalat Muntii Ciucului! In prezent avem in total 12248 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Varful Nascalat - Muntii Ciucului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Valea Rece, se afla la 4 km distanta.
Cazare

Cazare Valea Rece (Lunca de Jos, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Valea Rece, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 3.25 km distanta: Crucea Condra - Varful Trei Pietre (24 poze).
14714751641100
14714751661101
14714751671102
14714751691103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Nascalat Muntii Ciucului?
Punct belvedere. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului. (geoobiectiv cu geocutie)
Capela Sfantul Petru si Pavel. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat. (punct de interes turistic cu geocutie) Stanca Bufnitei. La 4.8 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi. (geoascunzis)
Stanca Capul de sarpe. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului. (geoascunzis)
Pasul Dracului. Capela catolica Band. Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Valea Intunecoasa. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Valea Garbea. La Capela Sf. Benedict - Un ascunziș bine . Capela-clopotnita din Buha. Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Vechiul cimitir evreiesc. La 7.8 km. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Buncarele de pe Piciorul Mare. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Deasupra Tunelului Ciumani. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Viaductul Ladok. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial.
[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta Muntii Ciucului
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Varful Nascalat - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Muntii Ciucului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Nascalat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Stanca cu turnulet
  Stanca cu turnulet la 1.68 km
  GR2019 Stanca cu turnulet Nascalat
  Cascada Iavardi
  Cascada Iavardi la 2.24 km
  GR0421 Cascada Iavardi

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.