Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Deva - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cetatea Deva

Cetatea Deva | Unde este acest loc?

Cetatea Deva dateaza din anul 1269. Impovaratoarele obligatii ale taranilor iobagi au facut ca cetatea sa devina tinta numeroaselor rascoale. In anul 1784 stapanii cetatii au opus rezistenta rascoalei taranilor iobagi conduse de Horia, Closca si Crisan...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cabina Cabina Panou Cetate Deva Poarta Copac Scorbura Noi si cutia :) 3190 3193 3192. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Deva! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Deva si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Deva, se afla la 1.32 km distanta.
Cazare

Cazare Deva (Hunedoara)


Vezi oferte de cazare langa Deva, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 25.09 km distanta: Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi (8 poze).
14714725121100
14714725131101
14714725141962
14714725151103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Deva?
Cimitirul animalelor Ramas Bun Judetul Hunedoara. Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Salistioara. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. (geoascunzis)
Padurea Chizid. Cariera Magura Calanului. Taul Teliucului. Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Falx Dacica. Motiv sa oprim aici - Peter, Erica, Lyric din Alba Iulia, Romania. Baile termale romane Germisara Judetul Hunedoara. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lacul Luncoiu Judetul Hunedoara. Cheile Mada. Cetatea Uriesilor. Gurasada Fun Park. Gurasada Fun Park - Gothatea.

Cetatea Deva in limba maghiara - magyarul: Dévai várrom

[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cetatea Deva
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

 • Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei...
 • Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului...
 • Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini...
 • Ai dreptate - Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit...
 • Felicitari pentru gasirea geocutiei - Te rog ca pe viitor sa eviti sa pui dulciuri sau alte produse alimentare in geocutii...
 • Destul de greu - Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Deva? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Arboretumul din Simeria
Arboretumul din Simeria la 9.67 km
GR1592 Arboretumul din Simeria
Sub Muntele Uroi
Sub Muntele Uroi la 11.69 km
GR0037 Sub Muntele Uroi

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.