Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Codrii seculari - Valea Dobrisoarei Prisloapei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Codrii seculari - Valea Dobrisoarei Prisloapei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Inscriptie Feldioara monument studenti eroi sasi
Inscriptie
Anii 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 Valea Uzului
Anii 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
Amenajare Stogul Piatra Tabulata Siculeni
Amenajare
Strate de sare in fundul Minei 2 - detaliu targu ocna mine sare
Strate de sare in fundul Minei 2 - detaliu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei!

Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana... Vizitati Codrii seculari - Valea Dobrisoarei Prisloapei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Batrana, se afla la 2,99 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Batrana: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei?
(detalii dupa autentificare)
Balansoar Crivina de Sus la la 10,5 km.
Pietrele Cohului Pietroasa la la 10,6 km.
Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Sfinx Crivina de Sus la la 10,7 km. Pestera Albastra Pietroasa la la 10,8 km. Moara Farasesti la la 12,7 km.
Gurasada Fun Park la la 18,1 km.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Stanca Florian Tomesti la la 18,1 km. Pod natural pe Cerna la la 18,2 km. Furnalul Govajdia la la 19,9 km.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la la 20,5 km.
Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Lavanda de Margina la la 21,6 km. Lacul Branisca la la 22,7 km. Microbuzul din Pades Muntii Poiana Rusca la la 23,3 km. Stanca Capul de dac Luncanii de Jos la la 25,2 km.
Biserica veche din satul Ponoare la la 25,6 km.
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Moara Cracucenilor Ponoarele la la 25,7 km.
Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Lacul Chincis Cincis-Cerna la la 27 km. Dealul Colt si Dealul Zanoaga la la 27,4 km.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la la 27,5 km.
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cetatea Deva la la 28,9 km.
Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Te rog ca pe viitor sa eviti sa pui dulciuri sau alte produse alimentare in geocutii. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput.
Casa vulcanilor Densus la la 29 km. Padurea Chizid la la 29,1 km.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la la 29,5 km.
Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Densus la la 31,1 km.
Salistioara Brad la la 31,2 km.
Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Castrul roman Agnavie Zavoi la la 31,9 km. Lacul Surduc la la 33,1 km. Valul de pamant de la Bucova la la 33,6 km. Rezervatia Boholt la la 33,7 km.

Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei in limba maghiara - magyarul: Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei

Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Codrii seculari
  • Localizare pozitie pe harta Valea Dobrisoarei Prisloapei
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos: Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Cu ajutorul gps-ului insa nu puteam sa ratez buncarul nr.
  • Valea Garbea: La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit. Fotografia ce-l descrie e hotaratoare.
  • Morile de apa - Eftimie Murgu: Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona. Ploua continuu, asa incat nu am putut sa fac o drumetie mai lunga.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz: Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni: Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • La Lanturi - Muntii Ciucas: Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Mai spunem totusi ca e, poate, nevoie de putina perseverenta pentru eventuala dezgropare a cutiei din cauze naturale.
  • Mestecanisul Reci: Monstrul din padure - Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. Prima data l-am gasit si eu, ca probabil toti ceilalti care cauta cu gps, pe monstrul din padure.
  • Cetatea Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Turnul Kendeffy - Muntele Orlea - Subcetate: Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Deci voi, in loc sa sarbatoriti de ziua indragostitilor, urcati pe munte :-).
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Ascunzis impenetrabil iarna - Desi mai fusesem pe stanca, tot iarna, am mai ajuns inca o data pe ea ieri. Acum cu gandul sa gasesc si geocutia.
  • Zagon: Sarbatori pascale - Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel: Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. In drumul meu pana la proprietatea Piposz, unde mi-am parcat masina, am trecut si pe langa biserica ortodoxa.
  • Cozmeni: Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia. Ascunzisul e simplu si evident, dar cutia lipseste.
  • Biserica Saciova: Gasita in ziua ascunderii - Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
  • Spinarea dinozaurului - Pietrele Mariei: Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul. Mai astept indicii.
  • Varful Peleaga: Varful Peleaga la a doua incercare - Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Stanca Veczer: Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. La o inaltime potrivita, un piton ne ajuta la catarare.
  • Mestecanisul Reci: Ostasul impietrit - De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Podul pietonal Garasos hid: Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Intr-adevar, un loc frumos, si ar fi si mai frumos daca nu ar fi atata mizerie sub pod.
  • Podul lui Stefan cel Mare: Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Ceea ce permite alocarea unor fonduri pentru reabilitara sa.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Locul este incredibil - Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Inscriptia de pe statuie - M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Izvorul Ozsvath: Atentionari - 1. Aveti grija la tren.

Ai ajuns in Valea Dobrisoarei Prisloapei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Codrii seculari? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.