Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Manastirea Tiganesti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Manastirea Tiganesti este atestata de documentul de donatie si vanzare-cumparare din iulie 1780 al lui Matei Tiganescu si al verisoarei sale Paraschiva Caplescu, care construieste o bisericuta pe acest teren. Sub numele de Tiganesti o intalnim si in hrisoavele domnesti de danii ale lui: Moruzi 1793, Caragea 1813 si al lui Dimitrie Ghica Voievod din 1824. Legenda sustinuta de faptul ca pomelnicul manastirii incepe cu Mihai Viteazul si Doamna Stanca, ne arata ca asezarea monahala exista inca de la inceputul sec...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Tiganesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In salbaticia cheilor chei chediu macin
In salbaticia cheilor
Trovanti 1 Trovanti Viisoara Berzunti
Trovanti 1
Poarta spre lume Pestera Studentilor Piatra Secuiului Trascau
Poarta spre lume
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa
Valea Intunecoasa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Tiganesti!

Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intre Bucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestita atat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles. Vizitati Manastirea Tiganesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Ciolpani, se afla la 1,19 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ciolpani: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Tiganesti?
(detalii dupa autentificare)
Padurile biciclistilor Snagov la la 8,5 km.
Nice.
Lacul Peris la la 9,8 km. Lacul Lucianca Niculesti la la 13,5 km. Lacul Ochiul Boului la la 14,9 km. Lacul Caldarusani la la 15,8 km. Lacul Butimanu la la 16,2 km. Lacul Tunari la la 20 km. Lacul Zmeu Crevedia la la 20,6 km. Lacul Zmeului Ciocanesti la la 21 km. Lacul Buftea Buciumeni la la 22,2 km. Lacul Cretuleasca la la 22,7 km. Lacul Mogosoaia la la 23,4 km. Lacul Petrachioaia la la 23,9 km. Lacul Chitila la la 25 km. Balta Ratei la la 25,2 km. Lacul Pasarea Afumati la la 27,3 km. Lacul Herastrau la la 27,4 km. Lacul Floreasca la la 28,5 km.
Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la la 28,7 km.
A fost realizata in anul 1953, de sculptorul maghiar din Transilvania, Fekete Jozsef.
Lacul Tei la la 28,9 km. Lacul Parepa-Manastire la la 29,1 km. Lacul Sindrilita la la 29,4 km. Lacul Pleasa la la 30,2 km. Lacurile Ganeasa la la 30,3 km. Lacul Catrunesti la la 31,3 km. Lacul Fulga la la 31,6 km. Lacurile Movilita la la 31,8 km. Lacul Paulesti la la 32 km.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la la 32,2 km.
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Carnetelul calatorului la la 32,3 km.
Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
Obiective cultural-istorice - Judetul Ilfov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Tiganesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Sub Muntele Uroi: Era mai bine pe varf - Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului: Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.
  • Cheile Baciului: O plimbare linistita - O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Chirpar: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Fantana Rege - Targu Mures: Ascunzis apropiat - Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • La stanci - Paraul Boghii: Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Canionul Dofteana: Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Scarita-Belioara 1: Am gasit-o sambata - Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. :( Prima noastra geocutie gasita.
  • Biserica fortificata din Darjiu: Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Dupa gasirea ascunzisului am vizitat biserica fortificata din Darjiu, biserica care este ocrotita de UNESCO si este inregistrata pe lista acestuia de Patrimoniu Mondial.
  • Baile Apor: Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata. Noroc ca logbook-ul a fost pus intr-o punga separata.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi: Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • Loc pentru picnic - Furnalul Bodvaj: Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma. Deja eram la stanca Capul de om, cand m-am intalnit cu cei de la Onesti.
  • Capela Sfanta Ana: Iarna la capela - Cum pe cursul Oltului iernile sunt serioase, am gasit capela inconjurata de un strat de zapada de min. 50 cm.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. Ajutati-l sa ajunga la destinatie.
  • Parcul Colina - Cluj: First geocache - Searched and founded. Lucky with my children.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am pus inauntru o clema de par, singurul lucru care il aveam la noi.
  • Ochiul Huitoarei: Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Pestera La Adam: Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant. Geocutia nu mai exista, dar locul merita vizitat.
  • Agnita: Biserica - Frumoasa biserica.
  • Turnu Rosu din Boita: Turnu Rosu din Boita - Stiu bine ce am gasit. Si cutia lui csipike si aceasta de pe geotrekking.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Tiganesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Ilfov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.