Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Cosustei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Aria naturală se află în extremitatea central-nordică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți, între Munții Mehedinți și Piemontul Getic), aproape de limita teritorială cu județul Caraș-Severin și este străbătută de drumul județean (DJ671E) care leagă satul Șișești de Nadanova. Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 50 hectare, a fost declarată arie protejată și reprezintă o zonă de chei săpate în calcare jurasice de apele râului Coșuștea (un afluent de dreapta al Motrului), abrupturi stâncoase, grohotișuri, peșteri, doline, lapiezuri și văi, cu floră și faună specifice Podișului Mehedințean...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Cosustei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turnul Kendeffy 2 Turnul Kendeffy muntele Orlea Subcetate
Turnul Kendeffy 2
Ibida 7 Ibida
Ibida 7
Indicator turistic indicator turistic Pestera Sugau
Indicator turistic
Lebada 2 Lacul Lebedelor Faragau
Lebada 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Cosustei!

Cheile Cosustei Vizitati Cheile Cosustei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Cerna-Varf, se afla la 0,77 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Cosustei?
(detalii dupa autentificare)
Cornetul Babelor si Cerboanei la la 1,4 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la la 3,2 km. Piatra Incalecata la la 5 km. Cornetul Baltii la la 7,1 km. Cheile Balutei la la 7,1 km. Pestera Baluta la la 7,2 km. Pestera Isverna la la 8,4 km.
Campurile de lapiezuri la la 8,8 km.
La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la la 8,8 km.
Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Podul lui Dumnezeu la la 9 km.
Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Izvorul Cosustei la la 11,8 km.
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la la 12,3 km.
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti la la 12,5 km.
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Pestera Epuran la la 12,9 km.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la la 13,1 km.
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama la la 14 km.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la la 14,4 km.
In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Cascada din Cheile Tasnei Muntii Mehedinti la la 14,6 km. Pestera lui Ion Barzoni la la 15,1 km. Izvorul si stancariile de la Camana la la 15,1 km. Piatra Puscata la la 15,1 km. Scarita de lemn spre Scarisoara la la 15,1 km. Cascada Ogasul Inelet la la 15,3 km.
Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la la 15,4 km.
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Biserica Scarisoara la la 15,7 km.
Biserica din Inelet Valea Cernei la la 15,7 km.
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Triunghiul misterios la la 16,2 km.
Triunghiul misterios din padure.
Portalul ascuns la la 16,4 km.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Cosustei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa: Venind de sus, de pe munte - O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Cheile Dofteanei: Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Fantana cu troaca: Ascunzis drive-in - Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Am oprit chiar langa ascunzis, am deschis portiera.
  • Bulevardul Cetatii - Targu Mures: Am gasit-o - Am gasit cu zozo si malna.
  • Bunloc: Zona cu vile - Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc. Cutia este in stare buna.
  • Sub Varful Lepsa: Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . Multumim .
  • Piatra Galbena: Impreuna cu elevi - Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan - Bancu: Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Astfel incat a trebuit sa parchez masina langa drum, mai aproape de ascunzis.
  • Biblioteca Judeteana Covasna: Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna. Ascunzisul poate fi gasit usor, chiar si fara gps, numai pe baza instructiei ajutatoare.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. Ajutati-l sa ajunga la destinatie.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului: Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul. Am aflat de la unul dintre locuitori - langa gospodaria caruia e clopotnita, ca nu e chiar atat de veche, fiind ridicata prin anul 1940.
  • Dealul Dracoaia: Eroare - In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Biserica romano-catolica - Hosasau: Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Ce a cuprins ascunzisul de pe dealul de vizavi (dincolo de valea Fitod - Capul Fagului), cel de la Capela Xanthus.
  • Lacul Caltun - Muntii Fagaras: Ochiul magic - Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc. poate greutate de a ajunge aici il face atat de ravnit.
  • Izvorul Sarat - Olteni: Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Intr-adevar un foarte interesant martor de eroziune, pe care il poti remarca doar daca esti geotrekker.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Livada Postei: Usor - Logbook ud, necesita intretinere.
  • Cascada Ciucas: Intr-o zi fierbinte de vara - Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Cetatea Coltesti: La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului: Pe Drumul Fanului spre Varful Colos - Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Initial pe asfalt, apoi pe o sectiune unde s-au abandonat lucrarile de constructie a drumului.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Casuta de pe muntele Cucu: Coordonate intersectie - Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Cosustei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.