Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Locul fosilifer Svinita

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Locul fosilifer Svinita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Brat mort Sansimion poteca tematica vechiul rau Olt brat mort
Brat mort
Moara cu caderea apei Homorod moara apa
Moara cu caderea apei
Indicatoare La Rascruce rascruce ciucas
Indicatoare La Rascruce
Politele Bardosului
Politele Bardosului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Locul fosilifer Svinita!

>>> Vizitati Locul fosilifer Svinita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Svinita, se afla la 3,14 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Svinita: 9
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Gara Baile HerculaneGara Baile Herculane
Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Varful Ciucaru Mare Muntii Almajului
Cascada Bigar Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Lacul Prisaca
Sfinxul Banatean
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Izvorul si stancariile de la Camana Cracul Crucii Belvedere Cazane Varful Domogledul Mare
Cheile Susarei Sasca Montana
Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Talpa lui Hercule Cheile Siriniei Ruinele manastirii Sirinia Cozla Movila lui Attila Ostrovul Moldova Veche
Cheile Globului Globu Craiovei
Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Stanca Babacaia CoroniniStanca Babacaia Coronini
Inaintea construirii Portilor de Fier avea 14-15 m.
Lacul Dracului
Ansamblul de mori din Mehadica
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Hambarul de piatra Sasca Montana
Izvorul Cosustei
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Belvedere Dubova Belvedere Eibenthal
Pestera Ponicova Dubova
Se afla in Muntii Almajului, in masivul Ciucaru Mare, in partea de vest a adapostului natural de la Cuina Turcului, intre Moara Dracului si Proluca Turcului.
Varful Domogledul Mic Poiana Logor Carbunari
Casa Verde Sasca Montana
In anul 2014 casuta a ajuns pe primul loc in topul The Natural Homes, a celor mai frumoase casute de cob din lume.
Pestera Veterani Dubova
Reprezinta o pestera naturala, fosila, amenajata de om.
Rezervatia Fata Virului Drobeta-Turnu Severin
Cascada Vanturatoarea Muntii CerneiCascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Poiana Rudina Berzasca Pod peste Nera
Cascada Buraul Mare Moldova Noua
Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Cheile Feregari
Locul fosilifer Globu Craiovei
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Poiana Lunga Varful Svinecea Mare Muntii Almajului Crucea Alba Cascada din Cheile Tasnei Muntii Mehedinti Cascada printesei Sirinia Cozla
Ochiul Beului In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Cornetul Baltii Grota Talharilor
Pestera Fluturilor Dubova
Se afla in Muntii Almajului, Ciucaru Mare, Cheile Ponicovei, pe malul stang al raului Ponicova, deasupra Pesterii Ponicova.
Rapa cu lastuni Divici
Morile de apa Eftimie MurguMorile de apa Eftimie Murgu
Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Castrul roman Mehadia Grota cu Aburi Cheile Nerei
Cascada La Vaioaga Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii MehedintiMoara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti
In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei
Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Cascada Susarei Locurile sunt superbe si merita vazute. Pestera Epuran Podul lui Traian Canionul Valea Rea Cheile Nerei Ravena Crouri Cascada Moceris
Cascada BeusnitaCascada Beusnita
Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Punct belvedere 3 Bahna
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Pestera Gaura cu Musca CoroniniPestera Gaura cu Musca Coronini
Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca.
Cetatea MehadiaCetatea Mehadia
S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Poiana lui Roset Cazanele Dunarii Grota lui Serban Crucea Osmanului
Tunelurile Nerei Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Locul fosilifer Svinita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Scarita-Belioara 1: Am gasit-o sambata - Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. :( Prima noastra geocutie gasita.
  • Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei: Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Biserica fortificata din Darjiu: Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Dupa gasirea ascunzisului am vizitat biserica fortificata din Darjiu, biserica care este ocrotita de UNESCO si este inregistrata pe lista acestuia de Patrimoniu Mondial.
  • Varful Cetatii I - Baile Tusnad: Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare.
  • Sub Muntele Uroi: Varful Uroi - Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Varful Nemira Mica: Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea. Crucea metalica care a aparut in 2014 a devenit loc de pelerinaj (icoane, lumanari si candele), s-au desfacut lespezi cu licheni pentru a construi vetre de foc se abandoneaza resturi menajere.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Ursulina si Franciscana - Sibiu - Cu ajutorul acestei cutii, am reusit sa vizitez aceste obiective istorice, insa numai pe dinafara. Cu prima ocazie, la sosirea in Sibiu voi face de asa natura sa reusesc in timpul zilei sa patrund in aceste vestigii istorice.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Biserica de lemn din Straoane: Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Apold: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Gradina Zanelor - Cheile Bicazului: Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Altarul Sfanta Maria: Dupa ce s-a intunecat - Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. S-a intunecat deja, asa ca mi-am scos frontala.
  • Cimitirul din Bodvaj: Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Cetatea Deva: Destul de greu - Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Cimitirul german de la Tisita: Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Varful Bistriciorul: Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Pe vremea acela inca nu aveam GPS si au trecut cativa ani pana mi-am cumparat una si am inceput sa ma joc.
  • Petersberg - Sanpetru: Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Din spatele antenei de telecomunicatie, o poteca larga va conduce pana pe varful Dealul Cetatii - Lempes, la geocutie.
  • Panorama Ciucului: Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Am luat GK si va pleca spre Cluj.
  • Palatul Cantacuzino: Propunere pentru o noua tura in zona - Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
  • Cetatea Coltesti: La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Perseverenta a dat roade.
  • Casa rasturnata - Praid: De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. N-am avut succes nici cu ascunzisul, vita de pe gardul unde se afla geocutia fiind acum prea densa ca sa reusim sa gasim agatatoarea geocutiei.
  • Biserica Neagra Brasov: Loc fain - Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii: Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Un traseu destul de greu , printre niste arbusti plini cu spini.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Biserica de lemn din Bucea: Cruce - Am gasit cutiuta in drum spre Cluj. La drum e o biserica mai mare, pe linga care am parcat apoi am urcat la biserica mica.
  • Gradina Zmeilor: Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Cheile Sugaului: Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Cascada Tamina: Cautat si gasit - Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna. Am schimbat fiola cu o barcuta si am notat in carnetel vizita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Locul fosilifer Svinita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.