Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Piatra Incalecata

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Incalecata - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Travel Bug-ul din cutie lacul sfanta ana tb travel bug
Travel Bug-ul din cutie
Movilele lui Ali pasa 2 Livezeni movile ali pasa
Movilele lui Ali pasa 2
Biserica reformata Caluseri
Biserica reformata
Intrarea Biserica fortificata Mesendorf
Intrarea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Incalecata!

>>> Vizitati Piatra Incalecata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Nadanova, se afla la 2,2 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Nadanova: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Gugu Muntii Godeanu Rezervatia Fata Virului Drobeta-Turnu Severin Cascadele Sucului
Cascada Vanturatoarea Muntii CerneiCascada Vanturatoarea Muntii Cernei
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cascadele PietreleCascadele Pietrele
Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Grota cu Aburi
Crucea de langa satul Inelet Muntii CerneiCrucea de langa satul Inelet Muntii Cernei
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Varful Custura Bucurei Muntii Retezat Lacul Rasucit Muntii Retezat
Lacul Gales Muntii Retezat
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cheile CorcoaiaCheile Corcoaia
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Castrul roman Mehadia Castrul roman Plesa Refugiul Condor Muntii Retezat Portalul ascuns
Castrul roman Teregova
Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Cornetul Pocruiei
Varful Peleaga Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Lacul Carligu Muntii Retezat Lacul Mare Muntii Retezat
Pestera Ponicova Dubova
Se afla in Muntii Almajului, in masivul Ciucaru Mare, in partea de vest a adapostului natural de la Cuina Turcului, intre Moara Dracului si Proluca Turcului.
Varful Gales Muntii Retezat Lacul Iovanu Crucea Alba Podul lui Traian Saua Valea Marii Muntii Retezat Varful Lacului Muntii Retezat Calcarele de la Fata Fetii Clopotiva
Cheile ButiiCheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Pasul Porta Orientalis Domasnea
Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Cheile Cosustei
Cheile Armenisului Armenis
Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Dealul Gornacelu Lacul Portii Muntii Retezat
Cleantul Gainii Muntele Mic
Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Lacul Spurcat Varful Judele Muntii Retezat Varful Domogledul Mic Lacul Campu lui Neag Lacul Pietrele Muntii Retezat Poiana Lunga Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat Varful Bucura Doi Muntii Retezat Izbucul Cerna
Varful Biliana Muntii CerneiVarful Biliana Muntii Cernei
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Locul fosilifer Globu Craiovei
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Lacul Stevia Muntii Retezat
Morile de apa Eftimie MurguMorile de apa Eftimie Murgu
Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Castrul roman de la Bumbesti-Jiu
Fagul urias Crovul Medved Muntii MehedintiFagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Refugiul Stanuleti Lapusnicul Mare
Cascadele Ramnuta Mare Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. Saua Ciurila Muntii Retezat Lacul Valea Mare Motru Sec
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii MehedintiMoara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti
In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Ciucevele CerneiCiucevele Cernei
Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Lacul Judele Muntii Retezat Pestera Isverna Cascada din Cheile Tasnei Muntii Mehedinti
Tunelul Ad Orientem Teregova
Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Cheile Globului Globu Craiovei
Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Biserica din Inelet Valea CerneiBiserica din Inelet Valea Cernei
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Izvorul Nerei
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Incalecata
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Parcul Arpad - Turia: Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. Am gasit-o intr-o stare foarte buna.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: In sfarsit - In sfarsit am gasit si eu cutia.
  • Podul Minciunilor: Am gasit cutiuta magnetica - Aam completat logul si am adaugat ceva in ea. In afara logului si a unui creion, nu mai era nimic.
  • Biserica Neagra Brasov: Marele eveniment - Am gasit in jur de 10 cutii, in cele 3 zile. Am fost inebuniti, mai ales ca noi suntem incepatori.
  • Sugas Bai: Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc: O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Ursulina si Franciscana - Sibiu - Cu ajutorul acestei cutii, am reusit sa vizitez aceste obiective istorice, insa numai pe dinafara. Cu prima ocazie, la sosirea in Sibiu voi face de asa natura sa reusesc in timpul zilei sa patrund in aceste vestigii istorice.
  • Agnita: Biserica - Frumoasa biserica.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras: Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Palatul Culturii - Targu Mures: Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Lacul Avrig: Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
  • Capela catolica Band - Valea Rece - Lunca de Jos: Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare. Am urcat pe trepte pana la capela, am facut cateva poze, dupa care am pornit in cautarea geocutiei la lumina frontalei.
  • Cheile Borzesti: Gasita - Am gasit geocutia.
  • Detunatele: Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Dupa ani si ani - Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Capela Sfanta Ana: Ascunzis penibil - Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Fantana Rege - Targu Mures: Ascunzis apropiat - Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare.
  • Cetatea Neagra: Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Nu este nevoie de GPS.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Apropo de fotografiile postate, sunt absolut exceptionale, mai ales din punct de vedere documentar.
  • Calnic: Gasita - Am gasit cutia.
  • Cascada Putnei: Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. :o) In drum spre Cheile Tisitei, unde ne propusesem sa plasam prima noastra cutie, ne-am oprit si la Cascada Putnei, pe care o vizitasem de mai multe ori in trecut, fara sa stiu de existenta jocurilor cu GPS.
  • Concretiuni de Feleac: Noroc cu imaginile postate - Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Biserica din Garciu: Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare. Atasam o fotografie a jurnalului.
  • Suhardul Mic: Victorieee! - Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Cetatea Coltesti: L-am gasit, multumim - In Tukane express TB. Ajutati-l sa zboara mai departe.
  • Viscri: Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Capela catolica - Nazna: Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Incalecata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.