Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rezervatia Fata Virului - Drobeta-Turnu Severin

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Rezervatia Fata Virului - Drobeta-Turnu Severin..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rezervatia Fata Virului - Drobeta-Turnu Severin - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Camuflat cu o piatra Stancile Lucaciu Muntii Calimani
Camuflat cu o piatra
Piatra Singuratica Stanca La Panda
Piatra Singuratica
Platoul din varf Bucegi Baba Mare
Platoul din varf
Partia de schi Piatra Pinului Piatra Soimului Gura Humorului
Partia de schi
Cruce acoperita Barzava capela Sfantul Iosif
Cruce acoperita
Intrarea din est Cetatea Rupea cetate
Intrarea din est
Sub constructie Nadejdea capela Sfanta Elena
Sub constructie
Cascada cu depunere de travertin Lacul Ochiul Beiului Beului
Cascada cu depunere de travertin
Alee Universitatea Medicina Farmacie Targu Mures
Alee
Spre sud-est Varful La Om Piscul Baciului Muntii Piatra Craiului
Spre sud-est
Capela Sfanta Ana 2
Capela Sfanta Ana 2
Cruce de piatra si capela Capela Sfantul Antol Madaras
Cruce de piatra si capela

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rezervatia Fata Virului Drobeta-Turnu Severin!

>>> Vizitati Rezervatia Fata Virului - Drobeta-Turnu Severin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Gura Vaii, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,94 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Gura Vaii: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii la 20,1 km
Gara Baile Herculane

Gara Baile Herculane la 21,7 km
A fost construita intre 1878 si 1886, in stil baroc, dupa planurile arhitectului AD Serres. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Pestera Veterani Dubova la 22,7 km
Reprezinta o pestera naturala, fosila, amenajata de om. Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Pestera Fluturilor Dubova la 23,4 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova. Se afla in Muntii Almajului, Ciucaru Mare, Cheile Ponicovei, pe malul stang al raului Ponicova, deasupra Pesterii Ponicova.
Cetatea Mehadia

Cetatea Mehadia la 27,2 km
S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m. Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti

Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 30,6 km
In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei

Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 31,1 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti

Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 32,6 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 33,7 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Varful Biliana Muntii Cernei

Varful Biliana Muntii Cernei la 35,6 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 36,2 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rezervatia Fata Virului
  • Localizare pozitie pe harta Drobeta-Turnu Severin
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Detunata Goala Amintiri. Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia, unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului. Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful. La baza unui picior se afla si cutia.
  • Varful Oituz-Izvor Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Am reusit sa fac fata atacului uneia dintre haitele de caini doar cu ajutorul batului de trekking.
  • Varful Baesul Panorama deosebita. Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Cariera Vacaresti Un ascunzis cu mai multe valente. Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit. Vezi foto atasate - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje.
  • Parcul Colina - Cluj Continut umed. Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed. Credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Care pestera?. Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.

Ai ajuns in Drobeta-Turnu Severin si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rezervatia Fata Virului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!