Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatuia si Calugarii - Masivul Ceahlau

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Din traseul marcat se desprinde aici o poteca scurta, nemarcata, care se termina intr-o sa mica. Pentru priveliste merita sa ne abatem din drum, cateva minute...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatuia si Calugarii - Masivul Ceahlau - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Chenar de usa Cetatuia biserica catolica
Chenar de usa
Poarta Ciucsangeorgiu
Poarta
Melcul de la Codlea - 2 melc maial codlea
Melcul de la Codlea - 2
Strand 3 Toplita strand Banffy
Strand 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau!

Vizitati Cetatuia si Calugarii - Masivul Ceahlau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Secu, se afla la 5,98 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau?
(detalii dupa autentificare)
Belvedere Detunate la la 30 m.
Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau la la 200 m.
La vedere, privelistea superba. Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Piatra cu Apa - Masivul Ceahlau la la 610 m.
Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
Manastirea Ceahlau la la 730 m.
Biserica a fost ridicata in cursul anilor 1992-1993, si a fost sfintita de catre mitropolitul Daniel.
Polita cu Flori - Masivul Ceahlau la la 830 m.
Piatra Lacramata - Masivul Ceahlau la la 1,1 km.
Traseul marcat cu cruce rosie, care urca din statiunea Durau, pe langa cascada Duruitoarea, spre Cabana Dochia, se intersecteaza in apropiere cu traseul din Curmatura Stanile, marcat cu banda albastra.
Polita cu Arinis Masivul Ceahlau la la 1,2 km. Belvedere asupra Duraului la la 1,2 km.
Scari acces - Statia meteorologica - Varful Toaca la la 1,3 km.
Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.
Stanca Dochiei Masivul Ceahlau Judetul Neamt la la 1,3 km.
Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis.
Curmatura Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau la la 1,4 km. Piciorul Schiop Masivul Ceahlau la la 1,4 km.
Varful Toaca - Masivul Ceahlau la la 1,4 km.
Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
Stanca Panaghia - Masivul Ceahlau la la 1,5 km.
A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau la la 1,7 km. Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul.
Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau la la 2,4 km.
Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
La Morminte - Masivul Ceahlau la la 2,7 km.
Textul de pe placuta comemorativa: In memoria ostasilor ce s-au jertfit pentru apararea patriei in cel de al doilea razboi mondial, 1944, in locul Curmatura de pe Muntele Ceahlau.
Poiana Varatec - Masivul Ceahlau la la 3 km.
Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la la 3,8 km.
Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la la 11,5 km.
Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Varful Highes Muntii Hasmasului la la 12,2 km.
Saua Obcina Rotunda - Dealul Tablei.
Lacul Izvorul Muntelui la la 12,3 km.
Stejaris Tulghes la la 12,6 km.
Speciile insotitoare obisnuite la altitudini joase sunt teiul pucios, jugastrul, si alunul.
Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la la 14 km.
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Pietrele Rosii Tulghes la la 14,2 km.

Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau in limba maghiara - magyarul: Váracska és a Szerzetesek Csalhó-hegység

Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatuia si Calugarii
  • Localizare pozitie pe harta Masivul Ceahlau
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Turnul cu pantofi: Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
  • Gara Mica - Sovata: Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.
  • Panorama Bozeni: Am gasit numai panorama - Am sosit in padurea de deasupra satului Bozeni, venind cu bicicleta prin padure, dinspre movilele lui Ali pasa. In drum am vazut o caprioara, precum si tigani care adunau nuci.
  • Turnul Negru Brasov: Am gasit cutia - Super privelistea de la turn. GPS-ul ne-a fost de mare ajutor.
  • Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget: Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
  • Lazaresti: Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua. Gardul pare sa aibe cateva cavitati in partea inferioara, le-am cercetat in doi pe toate, dar nu am gasit nimic.
  • Piatra Corbului: Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata: Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dormea inca, somnul de iarna.
  • Biserica catolica Sibiu: Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
  • Livada Postei: Plimbare in centru - Am gasit ascunzisul cu ocazia unei plimbari in centrul Brasovului. Oul de plastic era deschis, continea o foita de hartie si cateva maruntisuri.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc: Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Cascada Lolaia: O splendoare - De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare: Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Plimbare placuta - Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini: Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea: Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Am gasit aceasta cutie, dar am ramas dezamagit, deoarece nu am reusit sa vizitez biserica fiind inchisa.
  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Planul inclinat: Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Biserica reformata din Talisoara: Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: In loc de Becks, Skol - In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.
  • Biserica catolica - Barzava: Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Muntele Fratele: Tabara SCA - Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Ruinele cetatii Reka: Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Podul Minciunilor: Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Ma bucur ca geocutia mai este la locul ei, locul fiind unul destul de expus.

Ai ajuns in Masivul Ceahlau si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatuia si Calugarii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.