Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Duruitoarei - Bicajel

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Peretii monumentali ale Cheilor Bicajelului retezati in calcare tithonice se ridica pe inaltimi ce depasesc uneori 200 m, avand deschise in piepturile lor dure, grote si nivele de marmite. Versantii sunt decupati la partea lor superioara sub forma de turnuri, ace si blocuri puternic diaclazate, gata sa se desprinda din neclintirea lor vremelnica. In albia ingusta a paraului apa salta peste blocuri de calcar pravalite, ori se strecoara cu repeziciune printre acestea desfacandu-se in suvoaie inspumate...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Duruitoarei - Bicajel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Prapastie Piatra Zimbrului
Prapastie
1078
1078
Sala fitness Gura Portitei
Sala fitness
Santuri in curs de amenajare Alba Iulia santurile cetatii
Santuri in curs de amenajare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Duruitoarei Bicajel!

Vizitati Cheile Duruitoarei - Bicajel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului. Paraul Bicajel este afluent pe dreapta al raului Bicaz in cadrul sectorului de chei al acestuia din urma. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Lacu Rosu, se afla la 4,04 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Duruitoarei Bicajel?
(detalii dupa autentificare)
La Bechet - Valea Bicajelului la la 930 m.
Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau.
Piatra Cherecului la la 1,7 km.
Culmea Ghimilcinis la la 2,2 km.
In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare.
Piatra Ghilcos - Muntii Hasmas la la 2,7 km. Belvedere Ghilcos la la 3,3 km. Cabina panoramica Piatra Ghilcos la la 3,4 km.
Podul suspendat nou Cheile Bicajelului la la 4 km. Ultima data cand am vizitat punctele de belvedere de pe Piatra Poienii, noul pod suspendat nu a fost inca gata, astfel am ratat parcurgerea podului cu numai o zi. Balconul de piatra Lacu Rosu la la 4,4 km.
Cabina panoramica Piatra Poienii la la 4,5 km.
Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Paraul Sec Muntii Hasmas la la 4,5 km.
Gradina Zanelor Cheile Bicazului la la 4,7 km.
Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Suhardul Mic la la 4,7 km. Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Piatra Surducului Muntii Hasmas la la 4,8 km.
Lacul Rosu la la 4,8 km. Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Politele Bardosului Cheile Bicazului la la 5 km.
Piatra Potcoavei la la 5,2 km. Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta.
Poiana Alba la la 5,7 km. Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Piatra Bardos Cheile Bicazului la la 6 km.
Se mai numeste is Peretele Lapos.
Piatra Cupas Cheile Bicazului la la 6,3 km.
Belvedere Piatra Sugaului la la 6,4 km.
Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Ciofronca la la 6,5 km. Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Cheile Sugaului la la 6,5 km. Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Varful Hasmasul Mare la la 7,8 km. Cum terenul in zona e accidentat, am renuntat usor sa masor distanta - indiferent de directie. Izvor Ivanes Muntii Tarcau la la 8,6 km.
Avenul Licas la la 9,1 km.
Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Piatra Ciobanului Muntii Hasmas la la 9,5 km. Varful Munticelul Criminis la la 9,9 km.

Cheile Duruitoarei Bicajel in limba maghiara - magyarul: Alsó-szoros Kis-Békás

Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Duruitoarei
  • Localizare pozitie pe harta Bicajel
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Padurile biciclistilor - Snagov: Nice - Nice.
  • Manastirea Piatra Scrisa: Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Vila Franka Sighisoara: Priveliste superba - Great view.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. Multumim pentru ascunzis.
  • Izvorul Dorului: La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Se poate ajunge in apropierea izvorului si cu masina.
  • Cetatea Coltesti: O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele. Salvati-va detaliile despre ascunzis, foto, etc.
  • Tampa: Frumoasa locatie - Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra: Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.
  • Baile Fortyogo: Ascunzisul curat, cutia curatata de continut - Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt.In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata).
  • Cabana Ciucas - Muntii Ciucas: Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf. Vremea a fost perfecta pentru drumetie, iar zapada topita in cea mai mare parte.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz: Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Gradina botanica - Targu Mures: Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Prima data vroiam sa cautam geocutia de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar gradinaresele, care erau tocmai intr-o pauza de tigara, erau asezate chiar langa ascunzis.
  • Cetatea Almasului: Intr-o zi splendida - In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges: Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Fanatele Clujului: O plimbare - Un ascunzis interesant.
  • Padurea Trivale: Am gasit comoara - Nu am luat nimic. nu am adaugat nimic.
  • Sub Piatra Corbului - Rosia Montana: Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul. De la punctul geocutiei intr-o raza de 20 metrii am cautat fara succes.
  • Ghetarul Focul Viu: Ghetarul Focul Viu - Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
  • Turnul Olarilor - Sibiu: Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Varful lui Alexandru - Soimeni: Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Biserica Reformata Ocna Sibiului: Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale. Parfumul medieval se simte atat in interior cat si in exterior.
  • Cascada Tamina: Canionul si cascada - Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.

Ai ajuns in Bicajel si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Duruitoarei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.