Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Cuejdel - II

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Lacul Cuejdel - II

Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Cuejdel - II - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Lacul Cuejdel - II:

Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel
Lacul Cuejdel
Observator pentru belvedere
Observator pentru belvedere
Acces lac Cuejdel dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi
Acces lac Cuejdel dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Cuejdel II!

Vizitati Lacul Cuejdel - II si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cracaul Negru, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,41 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Cuiejdel - I

Lacul Cuiejdel - I la 60 m
Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Varful Simon Muntii Stanisoarei

Varful Simon Muntii Stanisoarei la 7,4 km
Aproape ca nu mi-a venit sa cred.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 9,3 km
Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati

Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 12,1 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele căruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta. Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?!
Manastirea Pestera Garcina

Manastirea Pestera Garcina la 12,1 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
Trei Caldari

Trei Caldari la 13,8 km
Gasit mai greu geocutia. Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Manastirea Sihastria Agapia la 15,5 km
In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache. Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt

GR0721
Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura

Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 17,2 km
Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 18 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche. Biserica isi are inceputurile legate de existenta aici a unui schit intemeiat in 1530.
Cascada Pusu Cernegura

Cascada Pusu Cernegura la 18,6 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor

Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 18,7 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Varful Cernegura Muntii Tarcaului

Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 19,2 km
Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Schitul Lipovenilor

Schitul Lipovenilor la 19,8 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008.
Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului

Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 19,9 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Cuejdel
  • Localizare pozitie pe harta II
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).
  • Cascadele de la cariera Velnita Traseul cascadelor. Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori. https://www.
  • Ochiul Beului Ochiul Beului. In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Stanca Cucului de la Bogata Povestea pitonului. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Initial am vrut sa ascund cutia sub Piatra cu Piton.
  • Capela catolica - Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad Ultima zi din Tusvanyos. Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Vineri seara, alaturi de trekkingklub, n-am putut s-o caut, pur si simplu era prea multa lume, deh, concert.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.

Ai ajuns in II si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Cuejdel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 11 zile!