 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Tinovul Mare - Poiana Stampei - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Zid  Covoras de lalele-pestrite  Casa cu turn  Casa din Daia  Biserica reformata din Zalau  Pesthanzel  Vf. Malaia vazut dinspre vest  Scoala din Barzava  Locatia  Centrul welness de pe malul lacului  Biserica  Curtea bisericii
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Tinovul Mare Poiana Stampei!
Vizitati Tinovul Mare - Poiana Stampei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 10,5 km Pe creasta care coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei. Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.  Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 10,8 km Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.  Stancile Tamau la 12,7 km Varful Tamaului este cam departe, spre vest.  Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 12,8 km Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.  Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 14,7 km Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias. Varful Bistriciorul la 18,7 km Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Multumesc.  Varful Tihu Muntii Calimani la 22,4 km Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani. Varful Omu Muntii Suhard la 23,3 km Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.  Manastirea Piatra Taieturii la 24,6 km A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.  Cascada Lomasita Muntii Calimani la 27,5 km Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.  Stanca Domnul Lomasel la 27,7 km Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om.  Cascada Cofu la 31 km Traseul spre cascada Cofu incepe din Bistra Muresului. Tinovul Mare Poiana Stampei in limba maghiara - magyarul: Nagy Láp Stampi-mező
Valori naturale - Judetul Suceava * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Tinovul Mare
- Localizare pozitie pe harta Poiana Stampei
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Suceava, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Izvorul Gorunul - Targu Mures Bulevardul Durilor. Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5. Parcul era plin cu oameni, care stateau linistiti pe banci.
- Monumentul de pe Dealul Cosna - Plaiurile Nemirei Acces auto. La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
- Varsag Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra. In apropiere de ascunzisul vechi am ascuns o noua geocutie, care sper sa aiba o durata de viata mai lunga.
- Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
- Teiul de 500 de ani din Leliceni GeoKret. E Harghita 40 GeoKret.
- Dealul Perchiu - Onesti Dealul Perchiu - Onesti. Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
- Monumentul Pictura Sangeroasa - Leliceni Pictura Sangeroasa - schimbare la fata. Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
Ai ajuns in Poiana Stampei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Tinovul Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|