Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen

Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen | Unde este acest loc?

Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica. In plus, pe varf se afla si urmele unei cetati de refugiu de prin sec V-III a.Cr...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Platou de calcar sub Vf. Edirlen Calcarele de sub Vf. Edirlen - 1 Calcarele de sub Vf. Edirlen - 2 Calcarele de sub Vf. Edirlen - 3 Calcarele de sub Vf. Edirlen - 4 Mica pestera in calcarele de sub Vf. Edirlen Urmele zidului cetatii de pe Vf. Edirlen Doline cu lacuri sub Vf. Edirlen Lac de dolina sub Vf. Edirlen. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Trestenic, se afla la 3.95 km distanta.
Cazare

Cazare Trestenic (Nalbant, Tulcea)


Vezi oferte de cazare langa Trestenic, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 34.31 km distanta: Culmea Pricopanului - Muntii Macin (61 poze). Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
14714782271100
14714782281101
14714782301102
14714782311103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen?
Crucea celtica Judetul Tulcea. La 12 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina. (geoobiectiv cu geocutie)
Lacul Horia. Dealul cu bujori. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Vechiul cimitir turcesc Iaila. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului. (geoascunzis)
Cetatea Noviodunum. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Tuguiata. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea, nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii. (geoascunzis)
Varful Tuguiata Batrana. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Vf.
Tabia Veche. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
Izvorul Cozluk. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit! Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Tulcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Manastirea Celic Dere
  Manastirea Celic Dere la 2.12 km
  GR0371 Manastirea Celic Dere
  Cismeaua din Padurea Trestenic
  Cismeaua din Padurea Trestenic
  Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.

  Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.