Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Danes - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Danes, atractii turistice

Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Danes:

Primaria
Primaria
Fantana
Fantana
3381
3381
Carul cu flori
Carul cu flori
3383
3383

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Danes! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Danes si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Danes, se afla la 0,12 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Danes: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Danes?
- Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 4 km. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
- Padurea Breite Sighisoara la 5,5 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
- Belvedere cu cruce Hetiur la 6,1 km. De aici avem o priveliste frumoasa catre dealurile Coasta Mare (Herzberg), Dealul Chicuiului (Scharfenberg), Schartenberg, Dealurile Seleusului (Alischer Wench si Hoher Wench).
- Turnuletul La Chip Sighisoara la 6,1 km. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
- Lacul Serches Sighisoara la 6,5 km.
- Biserica leprosilor Sighisoara la 7,1 km. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
- Turnul Cojocarilor Sighisoara la 7,1 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
- Scara acoperita Sighisoara la 7,1 km. Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
- Casa Fetter Sighisoara la 7,1 km. MS-II-m-B-16031.
- Biserica din Deal Sighisoara la 7,2 km. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania. Efectul-oglinda. Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
- Turnul Croitorilor Sighisoara la 7,2 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
- Casa Jakody Sighisoara la 7,2 km. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
- Casa Richter Sighisoara la 7,2 km. MS-II-m-A-16010.
- Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 7,2 km. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
- Casa Haraszty Sighisoara la 7,2 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
- Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 7,2 km. Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
- Casa Fronius Sighisoara la 7,2 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
- Turnul Cizmarilor Sighisoara la 7,2 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
- Casa Virgil Marzea Sighisoara la 7,2 km. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
- Casa Joseph Bacon Sighisoara la 7,3 km. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
- Hotel Sighisoara la 7,3 km. Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867.
- Casa Mild Sighisoara la 7,3 km. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
- Piata Ratustelor Sighisoara la 7,3 km. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
- Casa Wonnerth Sighisoara la 7,3 km. MS-II-m-A-15891.
- Casa cu cerb Sighisoara la 7,3 km. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
- Turnul Cositorarilor Sighisoara la 7,3 km. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
- Casa Michael von Melas Sighisoara la 7,3 km. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
- Prima scoala romaneasca Sighisoara la 7,3 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
- Casa Georgius Krauss Sighisoara la 7,3 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
- Casa Loris Sighisoara la 7,3 km. Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
- Turnul Tabacarilor Sighisoara la 7,3 km. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
- Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 7,3 km. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
- Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 7,3 km. Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
- Casa Albert Sighisoara la 7,3 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
- Casa Kolping Sighisoara la 7,3 km. Casa Kolping.
- Biserica Manastirii Sighisoara la 7,3 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
- Casa Breslelor Sighisoara la 7,4 km. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
- Turnul cu ceas Sighisoara la 7,4 km. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. Un ascunzis si un loc deosebit. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
- Primaria Sighisoara la 7,4 km. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
- Turnul Fierarilor Sighisoara la 7,4 km. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
- Biserica lutherana Hetiur la 7,4 km. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii. Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia.
- Vila Franka Sighisoara la 7,8 km. Am gasit cutia. Am gasit cutia. Priveliste superba. Great view.
- Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 7,9 km. Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
- Castelul Bethlen Cris la 8,8 km. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
- Monumentul Skariatin Sighisoara la 9,3 km. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
- Biserica armeneasca Dumbraveni la 9,3 km. Fara un coif de turn, dar cu o geocutie. Imaginea asimetrica a bisericii armenesti din Dumbraveni este rezultatul furtunii din anul 1927, cand vantul puternic a daramat coiful turnului de nord-vest, care de atunci nu a mai fost reconstruit. Orasul armenesc. O biserica foarte frumoasa! Ar trebui restaurata.
- Poligon-Dumbraveni la 10 km.
- Padurea de stejar pufos Tarnava Mare la 10,2 km.
- Lacurile La amurii albi Dumbraveni la 10,5 km. Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific. Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf.
- Valchid la 10,8 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
- Apold la 14,2 km. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Biserica lutherana Tigmandru la 14,8 km.
- Copsa Mare la 15,1 km. Apartine de comuna Biertan. Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
- Piramidele de langa Apold la 16,3 km. Interesant. Interesante piramide.
- Biertan la 16,6 km. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Gasita. Am gasit cutia! Mersi.
- Lavenderland Chendu la 17,7 km. Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda.
- Daia la 17,9 km. Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
- Lacul Bradeni la 19,3 km.
- Cetatea taraneasca Saschiz la 19,8 km.
- Biserica evanghelica lutherana Saschiz la 20,4 km.
- Arboretul Chamaecyparis Lawsonia la 20,8 km.
- Concretiunile paraului Roua la 21,3 km. Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m, apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
- Richis la 21,8 km. Clopotnita. Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
- Brateiu la 21,9 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita. Locul e cam sus.
- Darlos la 22,2 km. Darlac. Cutiuta interesanta (3x14.
- Cloasterf la 24,4 km. Usor de gasit. Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
- Lacul Cristuru Secuiesc la 24,5 km.
- Lacul Trei Stejari la 25,4 km.
- Biserica evanghelica fortificata Bagaciu la 25,6 km.
- Mesendorf la 26,2 km.
- Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 26,5 km. In gradina de lavanda se poate intra prin doua porti, prin intrarea de pe strada Kriza Janos 59, respectiv strada Szekely 9.
- Biserica reformata Bezid la 26,8 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
- Baile Sarate Cristuru Secuiesc la 26,9 km. Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu.
- Crit la 27 km. Geocutia zidita la Crit. Multumesc pentru comentariu. Se pare ca nu am avut noroc. Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m.
- Dealul cu lavanda Bezid la 27 km. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
- Cetatea Dealu Frumos la 27 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure. Am gasit cutia in padure.
- Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 27,1 km. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
- Biserica evanghelica fortificata Mosna la 27,5 km. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
- Pe malul lacului Bezidu Nou la 27,5 km. Am gasit doar butelii de bere goale. Eram in graba, si doar prin trecere, dar am zis sa nu plec fara a cauta acest ascunzis.
- Movilele Paucea la 27,6 km.
- Galateni la 27,9 km.
- Liniste vesnica la 28,2 km. Un loc parasit si linistit. Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina.
- Zidul Plangerii Bezidu Nou la 28,2 km.
- Agnita la 28,2 km. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Biserica. Frumoasa biserica.
- Lavanda Erika Murgesti la 28,9 km. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
- Lavanda Leda Murgesti la 29 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
- Lacul Ruganesti la 29,5 km.
- Lacul Ighis Medias la 29,5 km.
- Izvorul Dorului la 29,7 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. Gasita. Am gasit cutia in padure. La primele ore ale diminetii. Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii.
- Biserica reformata Goagiu la 30 km.
- Muzeul palariilor de paie Criseni la 30,2 km. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
- Biserica reformata Tirimia la 30,3 km. Este filie a parohiei Satu Nou.

Danes in limba maghiara - magyarul: Dános

Obiective cultural-istorice - Judetul Mures
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Danes
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Gasita - Gasita...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Danes? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.