Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Izvorul Ozsvath

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Izvorul Ozsvath

Izvorul Ozsvath..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvorul Ozsvath - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Abriul din stanca Fereastra portal Casoaia Androneasa
Abriul din stanca
De sub Vf. Cotumba spre vest cotumba
De sub Vf. Cotumba spre vest
Ceva vechi, ceva nou pasul Calonda
Ceva vechi, ceva nou
Dinspre nord-vest Band biserica catolica
Dinspre nord-vest
Plaja de langa stanci Corbu plaja Cherhana La Plage
Plaja de langa stanci
Vedere din cetate 2
Vedere din cetate 2
Avenul Avenul Licas
Avenul
Orlat Cibinburg Orlat
Orlat
Poiana privita din padure Dealul Pilisca Ojdula
Poiana privita din padure
Intrarea de sus Baile Rupea Capul Fantanii Puturoase Fantana Puturoasa
Intrarea de sus

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Ozsvath!

Vizitati Izvorul Ozsvath si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Sacadat, se afla la 1,22 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sacadat: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Turnul Cizmarilor Sighisoara Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Pestera Sugau Muntii Giurgeu Am gasit geocutia. Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice.
Turnul Fierarilor Sighisoara Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Casa rasturnata Praid Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard.
In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009. Azi este folosita cu placere, atat de turisti, cat si de catre localnici.
Valea paraului Periculos Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Turn belvedere Dealul Chingii Ocland Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Baia Hammas Paraul Jombor Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei.
Baia O-saros Borsec Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50. Astfel orasul a facut un prim pas spre redobandirea statutului de statiune balneoclimaterica.
Dealul Cetatii Campul Cetatii Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii.
Cutiuta interesanta (3x14.
Biserica reformata Bogata Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Ceasul solar hiperbolic Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Casa fluturilor tropicali Praid Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Casa Richter Sighisoara Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Craterul vulcanic de la Racos De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul. Am gasit geocutia.
Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Muntele Fratele Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra.
In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Manastirea Piatra Taieturii A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Brateiu Este resedinta comunei Brateiu. Locul e cam sus.
Baile Madicea Carta Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea.
Piatra Soimului Baile Chirui Era tocmai proprietarul curtii, care ma despartea de stanca. Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Varful Pietros Muntii Calimani Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita.
Cetatea Tiborc Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
GK Hotel Szent Kristof Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit aceasta geocutie.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Stanca Calului Rastolita Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Biserica catolica Armaseni Numarul locuitorilor satului, conform datelor recensamantului din anul 1992, este 726. Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Cascada Lomasita Muntii Calimani Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul.
Mofeta Santimbru-Bai Am gasit cutia. Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie.
Scara acoperita Sighisoara Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal. Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Piatra Colibei Inca era zapada. Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvorul Ozsvath
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • 1. Aveti grija la tren.
  • Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Ascunzisul era foarte tare.
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale. Parfumul medieval se simte atat in interior cat si in exterior.
  • Am facut o tura relaxanta in chei. Nu a fost nici un turist, popandaii au dominat toata zona.
  • La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia. Locul de amplasare nu mi-a oferit nici o satisfactie, baile fiind in paragina, si parca totul este parasit si neingrijit.
  • Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte buna ascunzatoare.
  • Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. Am prins o zi frumoasa pentru acest loc interesant creat de natura.
  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Peste statiune s-a asternut deja zapada, si in afara de noi nu mai era nimeni acolo.
  • Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Era o zi splendida si ar fii fost pacat sa nu exploatez aceasta zi.
  • Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
  • Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie.
  • Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Muchia este garnisita cu stanci, deplasarea fiind problematica in special urcusul final.
  • Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Locatia atractiva, ascuzisul perfect, accesibil in orice sezon, acestea sunt motivele pentru vizitele numeroase pe care le primeste.
  • Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Am gasit cutia ascunsa.
  • Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
  • Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Am gasit geocutia relativ usor si am introdus o moneda de 1000 lei vechi. Nu am extras nimic.
  • In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Momentan cutia este dezactivata.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Ozsvath? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!