Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Stanca Mesei - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Stanca Mesei, atractii turistice

Stanca Mesei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Stanca Mesei:

Casuta Durgo
Casuta Durgo
4421
4421
Stanca din vecinatate
Stanca din vecinatate
Blocurile Stancii Mesei
Blocurile Stancii Mesei
Stanca Mesei privit de sus
Stanca Mesei privit de sus

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stanca Mesei! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Stanca Mesei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Lapusna, se afla la 10,06 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stanca Mesei?
- Bucin la 6,7 km. O usoara plimbare. Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Un loc splendid. Am găsit, cu prietenul meu, și această geocutie.
- Izvorul Doisprezece Bucin la 9,1 km. Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
- Piatra Pacurarului la 10 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
- Cetatea Rabsonne la 10,6 km. Rabsonné vs. Rabsoné. Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Suna foarte pitoresc si misterios. Desi nu chiar "in drum", am decis sa caut acest loc.
- Lacul Tivoli Sovata la 12,1 km. Lacul Tivoli - Sovata. Cred ca localizarea a fost incorecta. Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Daca stalpul e cel bun, geocutia nu mai este. Oricât am scormonit la baza stâlpului în cauză n-am dat peste geocutie.
- Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 12,2 km. Dupa exact o luna. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. Pastele Romano-Catolic II. Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus.
- Lacul Paraschiva Sovata la 12,4 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
- Alee terapeutica Sovata la 12,5 km. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
- Lacul Verde Sovata la 12,6 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
- Muntele de sare Sovata la 12,6 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
- Lacul Ursu Sovata la 12,7 km.
- Lacul Mierlei Sovata la 12,9 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
- Lacul Alunis Sovata la 12,9 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid. Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
- Izvorul Maria Sovata la 13,5 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
- Izvorul Ozsvath la 13,6 km. Atentie la urcus mai degraba. Se urca pe cararea de langa izvor. Atentionari. 1.
- La mestecanis Borzont la 13,8 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
- Lacul cu arini la 13,8 km.
- Dealul Cetatii Campul Cetatii la 13,9 km. Alunul cu comoara de pe Dealul Cetatii. Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Urcare obositoare. Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia.
- Izvorul Nadas Sovata la 14 km. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
- Gara Mica Sovata la 14,1 km. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa. Poza nu ma lamureste. Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Foto lamuritoare. Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Blocul de beton. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor.
- Cariera de nisip Paraul de Jos la 14,6 km. Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
- Casa rasturnata Praid la 15,4 km. S-a intors lumea cu susul in jos. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata. Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. De-a-ndoaselea. Am ajuns la Casa Răsturnată mai devreme decât trebuia, programul începând cu o oră mai târziu, așa că am privit-o de dincoace de gard.
- Salina Praid la 15,8 km. Salina Praid. O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit.
- Casa fluturilor tropicali Praid la 16,1 km. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
- Muntele de sare Praid la 16,8 km. O vizita cu gust putin amar. Din păcate vizita la Canionul de Sare ne-a lăsat un gust mai puțin sărat și mai mult amar. Poteca educativa Muntele de sare Praid. Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid.
- Piatra Caprei la 17 km.
- Observatorul Cuibul de Vultur Ocna de Jos la 17,6 km.
- Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 18,2 km. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
- Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 18,4 km. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
- Mocanita Sovata Campu Cetatii la 18,6 km. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri. In lastaris. Pe locul ascunzisului a crescut un.
- Piatra Orsovei Ibanesti-Padure la 18,8 km.
- Cetatea Tartod la 19,2 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
- Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 19,3 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
- Tinovul de la Fantana Brazilor la 19,6 km.
- Varsag la 19,7 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
- Cetatea Vityal la 19,9 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara. Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
- Piatra Siclodului la 19,9 km. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
- Cascada Varsag la 20,2 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura.
- Piatra Ves Muntele Becheci la 20,3 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii. Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
- Fantana cu apa sarata Corund la 20,3 km. Este o apa sarata, bicarbonatata, calduta, continand fier, dioxid de carbon si magneziu, fiind suprasaturat cu minerale dizolvate. Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery, unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
- Babele Gurghiului la 20,7 km. Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat. Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
- Dealul Melcului Corund la 21 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. In drum spre casa. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Geocutie noua la Dealul Melcului. Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv.
- Mlastina cea mare Remetea la 21 km.
- Piatra Moritz Corund la 21,2 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
- Eremitu la 21,3 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures.
- Belvedere Veresvirag Ciumani la 21,8 km. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
- Varful Amiaza la 22,1 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
- Fiasteto la 22,1 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna. Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
- Atia la 22,2 km.
- Urma pasilor lui Isus Ciumani la 22,6 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
- Gradina pasarilor ornamentale Corund la 23,4 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
- Panorama Corund la 24,3 km.
- Stanca Minunata la 24,3 km. Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata. Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
- Clopotnita Lazarea la 24,7 km.
- Piatra cu Gaura Corund la 25,1 km. Piatra cu Gaura. Frumos loc, interesanta Gaura.
- Castelul Lazar Lazarea la 25,4 km. Castelul si-a capatat forma finala in timpul lui Lázár István IV ca simbol al pozitiei sale – fiind judele regal al scaunelor Ciuc, Gheorgheni si Casin. Geocutie suplimentara. Avand in vedere ca vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata, iar ascunzisul se afla in interior, gabor77 a ascuns o geocutie suplimentara in exteriorul castelului.
- Pompa veche Ditrau la 25,7 km.
- Biserica catolica Calugareni la 26 km. Turnul bisericii si un cuib de barza. Am admirat cladirea bisericii catolice din Calugareni doar din exterior.
- Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 26 km. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
- Sicasau la 26,3 km. Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineață cu soare, cu prietenul meu, am găsit această geocutie. Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
- Castrul roman Calugareni la 26,4 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
- Punctul de belvedere Busola Calugareni la 26,4 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
- Pavilioane Time Box Calugareni la 26,5 km. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
- Lacul de acumulare Sub Cetate la 27,1 km. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Piramida din Apa. In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
- Casa Cripta Dracula Damieni la 27,4 km. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
- Varful Salasele Muntii Gurghiu la 27,4 km.
- Barajul de la Zetea la 27,5 km.
- Cariera Suseni la 27,7 km. In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
- Pasul Liban la 27,7 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
- Poiana cu narcise Gurghiu la 27,7 km.
- Pasul Calonda la 27,7 km. Cautand hotarat. De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
- Gara Gheorgheni la 27,9 km.
- Varful Zespezel la 28,2 km. Intr-un mediuanticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre MuntiiCalimani.
- Lalele si lavanda Marculeni la 28,3 km. La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
- Strandul Banffy Toplita la 28,5 km. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine. Inca o deziluzie. După deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una, aici, la Strandul Banffy.
- Parcul dendrologic Gurghiu la 28,6 km. Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin. Parcul dendrologic Gurghiu. E Hot Spicy Geocoin. Salut, Am mentionat pe rejtekhely. Dupa o ploaie zdravana. Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal.
- Moara de apa Tinka la 28,7 km.
- Cascada de apa termala Toplita la 28,7 km. Apa termala de la Cascada Toplita s-a evaporat. Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.
- Clopotnita I Gheorgheni la 28,8 km.
- Lavanda Galautas la 28,9 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
- Cimitirul eroilor Zencani la 28,9 km. Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei care si-a luat numele de la dealul sub care se afla - are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr.
- Biserica Sfantul Stefan Gheorgheni la 29 km.
- Strandul Urmanczy Toplita la 29,2 km. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
- Izvor Poiana Iod Muntii Gurghiu la 29,2 km.
- Podul acoperit Urmanczy Toplita la 29,6 km. Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871; si rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce! Este unul dintre putinele poduri acoperite, din Romania, care mai stau in picioare (ar mai fi vreo 4)! Ascunzisul l-am gasit exact asa cum este descris.
- Statuia Sfantul Nicolae Gheorgheni la 29,9 km.
- Liceul Salamon Erno la 29,9 km.
- Ulita copilariei Toplita la 30,1 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
- Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni la 30,1 km.
- Biserica armeneasca Gheorgheni la 30,4 km.
- Varful Baesul la 30,6 km. Varful Baesul. In data de 30 aprilie 2010 am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.

Stanca Mesei in limba maghiara - magyarul: Asztal-kő Görgényi-havasok

Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stanca Mesei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Stanca Mesei - Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stanca Mesei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.