Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Varful Zespezel - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Varful Zespezel, atractii turistice

Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. Intr-un mediu anticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre Muntii Calimani...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Zespezel! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Varful Zespezel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Lunca Bradului, se afla la 4,4 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Zespezel?
- Pestera Zmeului Androneasa la 8,7 km. Fara cutie sau prea bine ascunsa?. Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia.
- Belvedere Casoaia Androneasa la 9,1 km.
- Casoaia lui Ladas Androneasa la 9,1 km. Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici.
- Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 9,4 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra. Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
- Varful Baesul la 11,8 km. Varful Baesul. In data de 30 aprilie 2010 am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.
- Ulita copilariei Toplita la 12,7 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
- Varful Salasele Muntii Gurghiu la 12,9 km.
- Izvor Poiana Iod Muntii Gurghiu la 13,5 km.
- Babele Gurghiului la 13,6 km. S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate. Un loc minunat. Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
- Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 13,6 km.
- Barajul Rastolita la 14 km. Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
- Stanca Calului Rastolita la 14,4 km. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
- Stanca Ascutita Muntii Calimani la 14,5 km.
- Strandul Urmanczy Toplita la 14,5 km. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
- Cimitirul eroilor Zencani la 14,5 km. Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei care si-a luat numele de la dealul sub care se afla - are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr.
- Varful Cica Mica Muntii Calimani la 14,6 km.
- Strandul Banffy Toplita la 14,8 km. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine. Inca o deziluzie. După deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una, aici, la Strandul Banffy.
- Cascada de apa termala Toplita la 14,9 km. Apa termala de la Cascada Toplita s-a evaporat. Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.
- Podul acoperit Urmanczy Toplita la 16,5 km. Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871; si rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce! Este unul dintre putinele poduri acoperite, din Romania, care mai stau in picioare (ar mai fi vreo 4)! Ascunzisul l-am gasit exact asa cum este descris.
- Varful Tatarului la 16,8 km.

Varful Zespezel in limba maghiara - magyarul: Zászpás

Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Zespezel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Zespezel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.