Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Manastirea Ceahlau - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Manastirea Ceahlau

Manastirea Ceahlau, atractii turistice

Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in cursul anilor 1992-1993, si a fost sfintita de catre mitropolitul Daniel...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Manastirea Ceahlau:

Crucea
Crucea
Piatra Vulcanului si Piatra Ciobanului
Piatra Vulcanului si Piatra Ciobanului
Privire de sus
Privire de sus

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Ceahlau! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Manastirea Ceahlau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Secu, se afla la 6,67 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Ceahlau?
- Polita cu Arinis Masivul Ceahlau Judetul Neamt la 470 m.
- Piatra Lacramata - Masivul Ceahlau la 530 m. Traseul marcat cu cruce rosie, care urca din statiunea Durau, pe langa cascada Duruitoarea, spre Cabana Dochia, se intersecteaza in apropiere cu traseul din Curmatura Stanile, marcat cu banda albastra.
- Belvedere asupra Duraului la 600 m.
- Belvedere Detunate la 700 m.
- Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau la 710 m.
- Cetatuia si Calugarii - Masivul Ceahlau la 730 m. Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
- Curmatura Piciorul Schiop - Masivul Ceahlau la 820 m.
- Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau la 920 m. Legenda spune ca Detunatele au aparut ca urmare a unui traznet, care a lovit stanca si a despicat-o. De ziua Micii Unirii. Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Usor de gasit. La vedere, privelistea superba.
- Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau la 1,1 km. Intr-o zi de luni. Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul.
- Scari acces - Statia meteorologica - Varful Toaca la 1,2 km. Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.
- Piatra cu Apa - Masivul Ceahlau la 1,3 km. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
- Varful Toaca - Masivul Ceahlau la 1,4 km. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
- Stanca Panaghia - Masivul Ceahlau la 1,5 km. Se inalta cu mai mult de 70 m deasupra platoului. Prima tura de munte a anului. A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
- Polita cu Flori - Masivul Ceahlau la 1,6 km.
- Stanca Dochiei Masivul Ceahlau Judetul Neamt la 1,8 km. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
- Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau la 2,5 km. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit. Dupa 6 ani de la amplasare. Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
- La Morminte - Masivul Ceahlau la 2,7 km. In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
- Poiana Varatec Masivul Ceahlau la 3,3 km.
- Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 3,7 km. In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
- Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 10,8 km. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
- Varful Highes Muntii Hasmasului la 11,5 km. Saua Obcina Rotunda - Dealul Tablei.
- Lacul Izvorul Muntelui la 13 km.

Manastirea Ceahlau in limba maghiara - magyarul: Csalhó-kolostor

Obiective cultural-istorice - Judetul Neamt
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Ceahlau
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Ceahlau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.