Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Castelul Peles

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Castelul Peles

Castelul Peles..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Castelul Peles - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Teren proprietate privata Faleza 23 August trepte
Teren proprietate privata
Intrarea in Orasul de Floci floci
Intrarea in Orasul de Floci
Skate park Sugas Bai
Skate park
Pictura de pe zid Biserica ingropata Istria Caranasuf Karanasuf
Pictura de pe zid
Biserica Cozmeni
Biserica
Piramidele de langa Apold 8 Apold piramide
Piramidele de langa Apold 8

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Castelul Peles!

>>> Vizitati Castelul Peles si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sinaia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,33 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sinaia: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Castelul Peles?
(detalii dupa autentificare)
Parcul Dimitrie Ghica - Sinaia la 940 m. Gara Sinaia la 1,1 km.
la 1,6 km. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Radacini de stanca - Sinaia la 1,6 km. Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Stanca Franz Josef la 1,7 km. Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
la 3,1 km. Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului. Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui.
Masa Ciobanului Muntii Bucegi la 4,2 km.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 4,2 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 4,6 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 4,6 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 4,8 km. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripționat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Cascada Vanturis Muntii Bucegi la 4,9 km.
Cascadele Izvoras la 5,4 km. Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta.
la 5,9 km. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Cascada Valea Spumoasa Muntii Bucegi la 5,9 km. Cota 1000 La rascruce la 5,9 km.
Palatul Cantacuzino la 6 km. Foarte frumos fotoreportaj. De ceva vreme doream sa-l vizitez.
Varful Zamora Muntii Baiului la 6,2 km. Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
la 6,5 km.
la 6,7 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
la 6,8 km. Brana Caraimanului Muntii Bucegi la 7,1 km. la 7,1 km.
la 7,2 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 7,3 km. Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 7,5 km. Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
la 7,7 km. Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
la 7,9 km. Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc.
Varful Baba Mare Muntii Bucegi la 8,3 km. Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Refugiul Costila la 8,6 km.
Obiective cultural-istorice - Judetul Prahova
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Castelul Peles
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Cutie noua. Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua.
  • Biserica evanghelica fortificata - Mosna Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Locul este frumos renovat.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures Depozit de gunoi. Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • Cascada Ciucas Intr-o zi fierbinte de vara. Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Cetatea Ika Multumiri. Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare Multumim frumos. Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture Piatra Crapata Runcu. Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Nu e vorba de alte jocuri. Scuze, aveam impresia, gresita dealtfel, ca se poate loga gasirea unui POI. Dupa ce am verificat mi-am dat seama ca defapt am primit punct dar numai pentru ascunzisurile gasite goale, facand postarea cu optiunea Am gasit doar locatia.
  • Lacul Verde - Sovata Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Drumetia planificata initial pentru doua zile a devenit pana la urma o tura de doar o zi. Pe o vreme absolut superba am parcurs traseul Baile Tusnad - Varful Cetatii - Lacul Sfanta Ana - Muchia Lacului - Bixad.
  • Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala din targ nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Concretiuni de Feleac Nice hide, wonderful woods. I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Biserica reformata din Talisoara Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari. Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Biserica catolica Calugareni Turnul bisericii si un cuib de barza. Am admirat cladirea bisericii catolice din Calugareni doar din exterior. Mi-a placut turnul bisericii, intrarea cu coloane, scara exterioara, si ornamentele zidurilor cladirii.
  • Cetatea Rasnov Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Oricum, trebuie lasat un pic loc si pentru cautare :-).
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Monumentul lui Gheorghe Donici. Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica reformata. Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Am gasit aceasta cutie, dar am ramas dezamagit, deoarece nu am reusit sa vizitez biserica fiind inchisa.
  • Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Babele de sub Varful Piatra Mare Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Castelul Peles? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 13 zile!