Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Pleasa - Atractii turistice <-- Inregistrare
 

Pixel

Lacul Pleasa, atractii turistice

Lacul Pleasa..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa inregistrare, pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Valea Intunecoasa
Valea Intunecoasa
Rapa Datesului - Dataseni
Apa Muresului
Biserica catolica - Suseni
Ascuns dupa copaci
Izvoarele de apa minerala Selters
Robinet triplu
Sub Piatra Corbului - Rosia Montana
Mina inchisa
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura 2
Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes
Marturie
Coloanele de bazalt de la Racos
Curtea reconstruita
Curtea Domneasca - Targoviste
Cladire parasita
Parcul Arpad - Turia
Mai inalt decat stalpul electric

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Pleasa!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Pleasa si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Blejoi, se afla la 1,31 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Blejoi: 15
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Pleasa?
(detalii pentru cei cu acces complet)
6,1 km.
10,8 km. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023). Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 17,4 km. Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte.
24,3 km. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius. Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Vama Verde Telega la 24,4 km. In urma cu cativa ani a fost un loc salbatic, descoperit si vizitat de catre cei care apreciaza natura exact asa cum este ea. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Lacurile Sarate Telega la 24,4 km. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor. Vechiul complex turistic Baile sarate Telega se afla intr-o stare totala de degradare, azi functioneaza doar complexul Soimul.
Crucea Domnitorului Melicesti la 25 km. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
25,4 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Inchisoarea Doftana Telega la 25,4 km. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
25,7 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega. Lacul Zorile s-a format in cavitatea salinei Doftana abandonata in 1900, are o adancime de 24 m si o salinitate scazuta.
25,9 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina. Podul de tip grinzi cu zabrele cu calea sus, inaugurata in anul 1883, a fost scos din uz in anii 1980.
27,3 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
27,3 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova. - Lacul Parepa-Manastire la 28 km.
Castelul Julia Hasdeu Campina la 28,2 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei. Iulia Hasdeu a murit de tuberculoza, la varsta de doar 18 ani, si a fost inmormantata la cimitirul Bellu. 28,4 km.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 29,2 km. In incaperile Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a organizat o expozitie de arta si istorie medievala. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
30,2 km. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta.
31,3 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați. 32,8 km.
33,1 km. A fost declarata sit de importanta comunitara. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. - Lacul Butimanu la 35,1 km. 35,4 km. 35,4 km.
Barajul Paltinu Seciuri la 35,8 km. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii. Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. 36 km. - Lacul Peris la 36 km.
Valori naturale - Judetul Prahova
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Pleasa
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

 • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
 • Gasita.
 • Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.
 • Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Pacat ca drumul de acces nu a fost modernizat.
 • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
 • Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
 • O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
 • Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
 • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
 • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Pleasa? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.