Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Izvoarele Barcaului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Izvoarele Barcaului

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvoarele Barcaului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Padureni 3 Lacul Padureni
Lacul Padureni 3
1351 Morile de apa Eftimie Murgu Cheile Rudariei
1351
Privire de pe varf spre Valea Buzaului varful ciucas
Privire de pe varf spre Valea Buzaului
Spre Vf. Cotumba cotumba
Spre Vf. Cotumba
Scoala din Talisoara biserica talisoara
Scoala din Talisoara
Complexul Pestisorul de Aur Pestisorul Aur Sancraiu Mures
Complexul Pestisorul de Aur
Cadere de apa Tureni Cheile Turenilor traseu vizitare via ferrata
Cadere de apa
Prapastie Piatra Zimbrului
Prapastie
Piatra de mormant 2 cimitir evreiesc Lunca de Jos Valea Mare
Piatra de mormant 2
Copacul cazut peste vale Cheile Paraului Alb
Copacul cazut peste vale
Cheile Duruitoarei 7 Cheile Duruitoarei Bicajelului
Cheile Duruitoarei 7
Papucul-doamnei (Cypripedium calceolus) xantusz papucul doamnei
Papucul-doamnei (Cypripedium calceolus)

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvoarele Barcaului!

>>> Vizitati Izvoarele Barcaului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tusa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,45 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tusa: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului

Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 18,4 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Cladirea Transilvania Zalau

Cladirea Transilvania Zalau la 29,2 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Biserica catolica Zalau

Biserica catolica Zalau la 29,2 km
Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Biserica reformata Zalau

Biserica reformata Zalau la 29,4 km
A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 29,5 km
Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938. Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau.
Biserica de lemn Ciumarna

Biserica de lemn Ciumarna la 31,5 km
Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.
Cetatea Almasului

Cetatea Almasului la 31,7 km
Am gasit aceasta geocutie. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
Cetatea Varjuvar

Cetatea Varjuvar la 34,4 km
Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
La Plese Dancu la 38,5 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 38,7 km
Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului.
Biserica de lemn din Zimbor la 38,9 km
Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Varful Bohodei

Varful Bohodei la 41,2 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Laguna Verde Aghiresu la 42,5 km
Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Valori naturale - Judetul Salaj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvoarele Barcaului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Salaj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe Nu ma tem, adica da. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa. Zona fiind una de protectie cu regim sever.
  • Fag sub varful Oituz-Izvor Fag pazit strasnic de caini. L-am gasit la finele drumetiei noastre. In apropierea lui este o stana cu foarte, foarte multi caini, extrem de rai.
  • Cimitirul eroilor - Zencani Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla. Are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr 1305, mutat din Sibiu la Toplita in toamna anului 1916.
  • Capul Fagului Intre cer si pamant, totusi, cerul!. Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta. Beneficiind de confirmarea unei batrane, ca ajungem pe acolo la Hosasau.
  • Orasul de Floci Indreptari. Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Piscul Baciului - Muntii Piatra Craiului Piscul Baciului. Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor. Am urcat pe creasta Pietrei Craiului dinspre Prapastiile Zarnestilor, trecand pe langa cabana Curmatura.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvoarele Barcaului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!