Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Izvoarele Barcaului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13508 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Izvoarele Barcaului

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvoarele Barcaului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Scorbura IC Bratianu
Scorbura
Spre izvor izvor apa minerala Sansimion
Spre izvor
Piatra Bardos 1 Varful Piatra Bardos
Piatra Bardos 1
Urme ale turnului roman cascada tulghes
Urme ale turnului roman
Capatul estic al Culmii Tisarului cheile tisitei tisaru mare
Capatul estic al Culmii Tisarului
Amvon Saciova biserica
Amvon
Ly Statuia Aranka Gyorgy Targu Mures
Ly
Băile Tușnad
Băile Tușnad
Ruinele cetatii pasul Oituz
Ruinele cetatii
Turn Stancile Turnuri
Turn
In directia sud-est Varful Trei Pietre
In directia sud-est
Canina oituz-izvor
Canina

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvoarele Barcaului!

>>> Vizitati Izvoarele Barcaului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tusa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,45 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tusa: 5
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Izvoarele Barcaului?
(detalii dupa autentificare)
Biserica de lemn din Bucea la 8,9 km
Am gasit cutiuta in drum spre Cluj.
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 18,4 km
In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Cladirea Transilvania Zalau la 29,2 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Biserica catolica Zalau la 29,2 km
Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Biserica reformata Zalau la 29,4 km
A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 29,5 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau. Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.
Biserica de lemn Ciumarna la 31,5 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Cetatea Almasului la 31,7 km
Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am gasit aceasta geocutie.
Buteasa Muntii Bihor la 35,7 km
Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
La Plese Dancu la 38,5 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 38,7 km
Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului.
Biserica reformata din Zimbor la 39,2 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Varful Bohodei la 41,2 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Laguna Albastra Aghiresu la 43,4 km
Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin. Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Speram sa ne astepte Brooke Shields. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas.
Cetatile Radesei la 43,5 km
Am gasit geocutia ascunsa langa Cetatile Radesei.
Valori naturale - Judetul Salaj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izvoarele Barcaului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Salaj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Canionul Dofteana Cutie noua la Canionul Dofteana. De astazi exista o cutie noua la canion. In acelasi loc in care a fost ascunsa cea veche.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava A doua cutie, da!. Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva. Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Lacul Tarnita - Muntii Berzunti Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului!. Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. V-ul care s-a lipit de estul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas La rascruci de vremuri. Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.
  • Piatra Cetii Geokret. Am depus geokretul geokopacz03.
  • GR0713 - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvoarele Barcaului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 18 zile!