Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Agnita - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Agnita

Agnita, atractii turistice

Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Agnita:

Turnuri
Turnuri
Turnul dogarilor
Turnul dogarilor
Acoperisuri
Acoperisuri
Intrarea bisericii
Intrarea bisericii
Usa bisericii
Usa bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Agnita! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Agnita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Agnita, se afla la 0,31 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Agnita: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Agnita?
- Chirpar la 9,2 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Marpod la 15,2 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
- Richis la 17,6 km. Clopotnita. Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
- Copsa Mare la 18,6 km. Apartine de comuna Biertan. Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
- Lacul Bradeni la 18,8 km.
- Biertan la 19,6 km. Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita. Am gasit cutia! Mersi.
- Castelul Bethlen Cris la 19,6 km. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
- Manastirea Cisterciana Carta la 20,6 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane, situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
- Canionul Mihaileni la 20,7 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Geocutie lipsa. Din pacate geocutia nu mai e la locul ei. Ascunzis devastat?. Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion.
- Baraj Oltet la 21 km.
- Moardas la 21,1 km. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
- Hosman la 21,9 km. Apartine de comuna Nocrich.
- Valchid la 21,9 km. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
- Biserica evanghelica fortificata Mosna la 21,9 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
- Piramidele de langa Apold la 22 km. Interesant. Interesante piramide.
- Balta lui Raul la 22,2 km.
- Apold la 22,6 km. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita. Am gasit cutiuta.
- Vurpar la 23 km. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita. Am gasit triunghiul si cutiuta.
- Balta lui Iancu Colun la 24,1 km.
- Brateiu la 27,1 km. Este resedinta comunei Brateiu. Gasita. Locul e cam sus.
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Agnita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Biserica - Frumoasa biserica...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Agnita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.