Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Casolt

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Casolt

Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Casolt - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Mera de la distanþã Mera
Mera de la distanþã
Privire de ansamblu Laguna Albastra Aghiresu
Privire de ansamblu
Ancora Weekend Targu Mures
Ancora
Inscriptia ajutatoare cariera travertin Borsec
Inscriptia ajutatoare
Copacul din varful dealului Copacul din varful dealului
Copacul din varful dealului
Casa traditionala 3 valea boros pensiune
Casa traditionala 3
Rasuflatorile Tarnitei rasuflatoare Tarnita
Rasuflatorile Tarnitei
Arcada Pestera Stanciului
Arcada
Lac de decantare 7 Harghita Bai
Lac de decantare 7
Cadoul lasat de primul gasitor? Saciova panorama
Cadoul lasat de primul gasitor?

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Casolt!

Vizitati Casolt si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Casolt, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,39 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Casolt: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Casa Richter SighisoaraCasa Richter Sighisoara MS-II-m-A-16010. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Parcul Natural Dumbrava SibiuluiParcul Natural Dumbrava Sibiului In drum spre Paltinis, noaptea.
Saua Chica Fedelesului
Casa Fronius SighisoaraCasa Fronius Sighisoara Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Bradul urias de 500 de ani
Manastirea Cisterciana Carta Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Gradinile fermecate ale dragonilor GaiestiGradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Lavanda Purple Love Grindeni In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Mecetul turcesc Muntii Bucegi
Bisericuta Paganilor RasnovBisericuta Paganilor Rasnov Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Piata Ratustelor SighisoaraPiata Ratustelor Sighisoara Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Cascada Tigai Comana de SusCascada Tigai Comana de Sus Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Biserica fortificata BraduBiserica fortificata Bradu Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633. Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Padurea Barcul Rosu Sibiel Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Lacul Ighis Medias
Cimitirul de animale Odorheiu SecuiescCimitirul de animale Odorheiu Secuiesc Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Melcii Doabrei
Turnul Croitorilor SighisoaraTurnul Croitorilor Sighisoara Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Lacul Pasari
Turnul cu ceas SighisoaraTurnul cu ceas Sighisoara Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Lacul fabricii de caramida Targu MuresLacul fabricii de caramida Targu Mures Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Scarile Furnica Targu Mures Forest Cinema Porumbacu de Sus
Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Baile Turda Baile Turda, Lacul Roman.
Varful Badea Muntii Parang Varful Laitel
Hotel SighisoaraHotel Sighisoara Aici a locuit Georg Paul Binder, episcop intre 1843-1867. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Varful Oncesti Muntii Cindrel Am pornit spre varful Oncesti.
Varful Urlea Muntii Fagaras
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Stancile din Valea Cheii Piatra CraiuluiStancile din Valea Cheii Piatra Craiului In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Fantana Rege Targu MuresFantana Rege Targu Mures Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer.
Manastirea Cetatuia Negru Voda Biserica catolica Ludus
Poarta de piatra Comana de SusPoarta de piatra Comana de Sus La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli LudusBiserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Ruinele castrului roman Jiguru Mare Curmatura Balei
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Casolt
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit cutiuta in geam.
  • Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Locatia atractiva, ascuzisul perfect, accesibil in orice sezon, acestea sunt motivele pentru vizitele numeroase pe care le primeste.
  • Zidul Genovez Canaraua turceasca - Harsova Sit sub constructie. Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei. Urmatorul obiectiv a fost Cetatea Carsium, respectiv Canaraua Turceasca cu Zidul Genovez, si Pestera din Canaraua Cetatii.
  • Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Lemnia Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Banuiesc ca nu ati reusit sa cautati chiar toate ascunzisurile, si va invit sa mai reveniti.
  • Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad Panorama. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea. Suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel. Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Cavitatile de langa Satu Mare Kolik. Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt.In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata).
  • In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.
  • Pasul Sanc - Muntii Bretcului Curatenie si recuperare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei). Am extras, dar definitiv, aceasta cutie, cea noua, pusa de Peter, fiind in stare perfecta.
  • Rapa Rosie Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc.
  • Baile Cibre - Frumoasa Ascunzisul bailor. Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Disparand ornamentul cu simbolurile secuiesti, indeosebi soarele.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Dupa nas, intuitie, si memorie. Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.
  • Lacul de baraj Frumoasa Tabara SCA. Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. De aici privelistea este superba.
  • Livada Postei mai caut, mai caut. mai caut cateva cutii dupa care abia astept sa trec la ascuns, am ales deja cateva locatii care nu mai sunt pe site.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi. Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Dealul Dracoaia Multumiri pentru semnalizarea erorilor. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Tunelul Dragostei - Obreja Tunelul Dragostei. Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
  • Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus Multumiri. Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Felicitari celor care au realizat lucrarile (probabil primaria din Plaiesii de jos).
  • Piatra Potcoavei Piatra Potcoavei in noiembrie. Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Am gasit si geocutia.
  • Felicitari pentru prima geocutie gasita. Pentru tura frumoasa si pentru blogul vostru bine realizat.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Casolt? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 13 zile!