Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Cisnadioara

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Cisnadioara

Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand Magister Gocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Cisnadioara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Privire laterala Campina castel Iulia Hasdeu muzeu
Privire laterala
Cruce inclinata cimitirul Zathureczky Baraolt
Cruce inclinata
Val de pamant cetatea varful comorii bodoc kincsas
Val de pamant
Panoul vechi distrus Talisoara Piatra Gaurita Likasko
Panoul vechi distrus
De pe Varful Goru priveliste spre Vf. Penteleu (vest) goru vrancei
De pe Varful Goru priveliste spre Vf. Penteleu (vest)
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest magura odobesti
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest
Perete mazgalit Tigmandru biserica lutherana
Perete mazgalit
Blurp buzau vulcanii noroiosi
Blurp
Fisier Asau Piatra Uriasului
Fisier
Aval de izvor Muntii Piatra Craiului izvor izvorul capitanului orlowski
Aval de izvor

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cisnadioara!

>>> Vizitati Cetatea Cisnadioara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cisnadioara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,22 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cisnadioara: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Turnul Cojocarilor SighisoaraTurnul Cojocarilor Sighisoara Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Cascada Balea
ColtestiColtesti L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu MuresBiserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Biserica lutherana Hetiur Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii.
StejerisStejeris Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau
Biserica evanghelica Turnisor SibiuBiserica evanghelica Turnisor Sibiu Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Cheile Taia Petrila
Case din piatra Ceru-Bacainti Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
ApoldApold Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios. Am gasit cutiuta.
Pestera BoliiPestera Bolii Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu. Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Casa Breslelor Sighisoara Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Varful Dengheru Muntii Parang
Biserica evanghelica Maldorf ViisoaraBiserica evanghelica Maldorf Viisoara Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Lacul Verde Muntii ParangLacul Verde Muntii Parang Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Turnul Spart BoitaTurnul Spart Boita Am gasit cutia.
Refugiul Varful Ascutit
Cetatea feudala Salasu de SusCetatea feudala Salasu de Sus Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila. Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Varful Badea Muntii Parang
Panoramic Dino Park Valea Avrigului Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Biserica leprosilor SighisoaraBiserica leprosilor Sighisoara Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Refugiul Vistea Muntii Fagaras
MIG 21 Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Stanca Dintele Aninoasa Iezerul Muntinului
Canionul OratiiCanionul Oratii Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Varful La Om Muntii Piatra CraiuluiVarful La Om Muntii Piatra Craiului Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Prapastia Genune
Biserica evanghelica fortificata ZagarBiserica evanghelica fortificata Zagar Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Lacul Pasari Cetatea medievala de la Cucuis Lac Jiet
Coloana fara sfarsitColoana fara sfarsit Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Cetatea Piatra Rosie
CloasterfCloasterf Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
Cheile ArdeuluiCheile Ardeului Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
DaiaDaia Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Saua Paltinului
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Cisnadioara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Am gasit cutia ascunsa.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Cheile Runcului Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului. Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava Interesant, despre capela. Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. In cimitirul capelei se afla mormantul locotenentului Balogh Ignac (1822-1890), fiu al Barzavei, participant la revolutia din 1848-1849.
  • Un loc nesemnificativ, dar gasit. Am asteptat altceva nu serviciul de ambulanta. Dupa coordonate.
  • Troita cu palarie - Drumul Muntelui - Frumoasa Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui. In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Era o geocutie mai speciala, fara cutie, doar un creion si un carnetel ambalat intr-o pungulita inchisa ermetic.
  • Ochiul Beului Ochiul Beului. In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Parcul dendrologic Gurghiu Hot Spicy Geocoin. Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului Deocamdata starnit. Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona. Dar m-a starnit si mai mult ascunderea noilor cutii.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe Orarul muzeului la sfarsit de saptamana. Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Salina Praid Salina Praid. O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Mlastina Harman Din pacate. Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Lacul Rosu Sensurile de parcurgere traseu. Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. Sensul invers, sensul parcurs si de Sorin, se recomanda in cazul in care se porneste din debarcaderul lacului.
  • Rapa Rosie Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc.
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Multumesc. Multumesc pentru geocutie.
  • Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita. Stiu bine ce am gasit. Si cutia lui csipike si aceasta de pe geotrekking.
  • In primul rand atentie sa nu treceti peste pod si sa nu realizati. Eu asa am patit.
  • Biserica reformata fortificata - Sfantu Gheorghe Multumesc pentru ascunzis. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
  • Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.
  • Livada Postei Nice. Nice.
  • Biserica de lemn din Bucea Cruce. Am gasit cutiuta in drum spre Cluj. La drum e o biserica mai mare, pe linga care am parcat apoi am urcat la biserica mica.
  • Baia Calugarilor Gasit relativ usor. Am gasit geocutia relativ usor si am introdus o moneda de 1000 lei vechi. Nu am extras nimic.
  • Piatra Secuilor Sud - Muntii Trascau Gasita. Gasita azi de Acasenii.
  • Am pus o mina de pix in ea pentru a se putea completa log-ul pe viitor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cisnadioara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 13 zile!